Türkiye'nin her yerinde 'Muhtarlık binaları' inşa edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısı konuşmasında, Ülkemizin ihtiyaç olan her yerinde muhtarlık binası yapılmasına karar aldık, dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2018 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin her yerinde 'Muhtarlık binaları' inşa edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili açıklaması

Bugün sizlere yeni bir müjdem var. Kimi yerlerde belediyeler muhtarlık binası yaptırıyordu. Ama çoğu mahallemizde muhtarlık binamız yok. Ülkemizin her yerinde, ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binası yapılması kararı aldık. Dün içişleri bakanımla birlikte, kaymakamlar toplantısından sonra bunu karara bağladık. Hazine envanterindeki bu iş için uygun olan araziler, ki bunu maliye bakanımızla paylaştık, valiliklere ve kaymakamlıklara tahsil edecek.

Onlar da imkanlar ölçüsünde muhtarlık hizmet binaları inşa edecek. En azından bir odası, mutfağı ve tuvaleti olmak suretiyle bu muhtarlık hizmet binalarıyla, artık böyle merdiven altı diye ifade ederiz ya, bunlardan muhtarlarımızı kurtarmış olacağız. Muhtarlıklarımızın da kurumsal olarak bir kimliği şahsiyeti olmuş olacak.

Muhtarlıkların nüfus ve alan konusunda da düzenlenmesi gerekiyor. 20 bin 30 bin nüfusta muhtarlıkların her meseleyle ilgilenmesi mümkün olmaz. Türkiye elindeki tüm imkanları, kaynakları en üst düzeyde değerlendirmek zorunda olan bir ülkedir. Türkiye sıradan bir ülke değil, hele hele çadır devleti hiç değil. Biz güçlü bir ülkeyiz. Zira bizim çok büyük hedeflerimiz var. Attığımız her adımda çok büyük mücadeleler veriyoruz. Muhtarlarımızın bu sürece katkı sağlamaları bize güç verecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber