THY, bilet fiyatlarını düşük tutacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2007 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Kimse bizimle rekabet etmese bile bilet fiyatlarını düşük tutmak istiyoruz. Çünkü büyümek istiyoruz. Büyümek için de uygun fiyat sunmamız gerekiyor" dedi.

Kotil, havacılık sektörü bakımından en düşük sezon olmasına rağmen 2007'inin ilk çeyreğinde iç ve dış hatlarda yüzde 70 doluluk oranını tutturduklarını kaydetti.

Geçen yılı yüzde 68,4 doluluk oranı ile tamamladıklarını anımsatan Kotil, "Bu yılın ilk çeyreğinde yakalanan yüzde 70 doluluk oranı bizim için iyi bir rakam. İlk çeyrekte bu rakama ulaşmamız yıl sonunda yüzde 74'e ulaşacağımızı gösteriyor. Bu da bütçe rakamlarının üzerinde çıkıyor. Bugün THY, Avrupa'daki ilk 10 hava yolunun arasında 8. sıradadır. 2009'da Avrupa'nın 4. büyük havayolu olacağımızı söyleyebiliriz"diye konuştu.

Kotil, THY'nin, pilot açığı konusunda kendi problemini çözdüğünü belirterek, uçuş okulu kuran THY'nin kendi pilotlarını yetiştirdiğini bildirdi.

Kotil, "İki yıl önce 640 olan pilot sayısını 1200'e çıkardık. Bununla büyümemizi garanti etmiş olduk. Bizimle kimse rekabet etmese bile bilet fiyatlarını düşük tutmak istiyoruz. Çünkü biz büyümek istiyoruz. Büyümek için de uygun fiyat sunmamız gerekiyor. Kendi kendimizle rekabet ediyoruz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber