Sakarya Valiliği: Kutlu Doğum nedeniyle okullar tatil edilmedi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Nisan 2007 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde Kulu Doğum Haftası sebebiyle okulların 1 gün süreyle tatil edildiği şeklindeki haberlerin doğru olmadığı bildirildi. İlçede ilköğretim okulları arasında yapılan bilgi yarışması sebebiyle sadece 1 okulun yanlış uygulama yapmış olabileceği kaydedildi.

Sakarya Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, gerek valilik ve gerekse kaymakamlık olarak tatil uygulaması gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

Yarışmada görevli öğretmen ve öğrenciler haricinde Söğütlü'de eğitime ara verilmediğinin altı çizilerek, şu bilgiler verildi: "Böyle bir uygulama kesinlikle yok. Kutlu Doğum Haftası sebebiyle yapılan bilgi yarışmasına 7 okuldan öğrenciler ve görevli öğretmenler katıldı. Dolayısıyla yarışmaya katılan öğrenciler ve görevli öğretmenler haricinde Söğütlü'deki normal müfredat uygulandı. Okulların tatil edilmesi gibi bir durum sözkonusu değil. Ancak sadece 1 okulun uygulamayı yanlış değerlendirmiş olabileceğini düşünüyoruz. Bu da araştırılıyor. O da tüm sınıfları kapsamıyor. Sadece görevli öğretmenlerin sınıfları tatil edilmiş olabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber