Kanser'e yenilen Dilek'in en büyük hayali öğretmen olmaktı

Kanser ilaçlarına ulaşabilmek için yardım istediği eski bakan Erdoğan Bayraktar'ın kendisine verdiği parayı, "Dilenci değilim" diyerek geri çeviren Dilek Özçelik, 6 yıldır mücadele ettiği lenfoma nedeniyle yaşamını yitirdi. 27 yaşındaki Dilek Özçelik'in en büyük hayali çocuklara öğretmen olmaktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2018 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanser'e yenilen Dilek'in en büyük hayali öğretmen olmaktı

Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Trakya gezisi kapsamında gittiği Edirne'de, kullandığı kanser ilaçlarının temini için kendisinden yardım istemişti. Bakan Bayraktar'ın cebine bir miktar para koyması üzerine de "Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" diyerek parayı iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı.

YÜREKLERİ DAĞLAMIŞTI

Hürriyet Gazetesi'nden Mesude Erşan'ın aktardığı bilgilere göre, Dilek Özçelik'in bu sözleri o dönem büyük yankı uyandırmıştı. Çıkan haberlerin ardından Dilek'in bulamadığı ilaçlar temin edilmiş ve hastanede tedavi altına alınmıştı.

Hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen Dilek Özçelik, Tekirdağ'ın Saray ilçesinde ailesiyle birlikte yaşıyordu. Durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Ancak Dilek, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşam mücadelesini kaybetti ve Saray'da toprağa verildi.

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber