Kızıltepe olayının hâkimi ve savcısı şikâyet edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Nisan 2007 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz'ın öldürülmesiyle ilgili davanın müdahil avukatlardan Tahir Elçi, sanık dört polis için beraat kararı veren Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Açar ve savcı Ahmet Meriç'i, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Hâkimler ile Savcılar Yüksek Kurulu'na şikâyet etti.

Sanık savunmalarından sonra tekrar söz hakkı istediğini, ancak mahkeme başkanının bunu duymazlıktan geldiğini ve hızlı bir şekilde, "Dışarı çıkın karar veriyoruz" diyerek duruşmayı bitirdiğini belirten avukat Tahir Elçi, dilekçesinde şöyle dedi:

"'Sayın başkan 216'yı okuyun, bize söz hakkı vermeniz gerekiyor' talebimize rağmen, başkan Osman Açar bir eli cebinde, diğer elini de sallayarak, 'Hadi dışarı çıkın' dedikten sonra salonu terk etti. Bir önceki duruşmada ise eli cebinde olmamasına rağmen müdahil bir avukata, 'Elini cebinden çıkar' demiş. Savcı Ahmet Meriç de, 'Çıkar elini cebinden lan!' diyerek bağırmıştır. Böylece her ikisi de kasten kamu görevlisi olan sanıkları koruma saikiyle hareket etmiştir. Bu nedenle son duruşmada yaşananlar, müdahil tarafça tutanak altına alınmıştır. Açar ve Meriç hakkında gerekli yasal işlemin başlatılması talep olunur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber