Klasik İHL, Anadolu İHLleri geride bıraktı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2007 09:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Esatpaşa İHL, bilgi yarışmasında birinci oldu.

ÖNDER tarafından organize edilen imam-hatipler arası bilgi yarışmasının finali dün yapıldı. Çekişmeli geçen ve 8 okulun yarıştığı finalde Esatpaşa İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Yarışmada ilk dörde giren okulların Anadolu yakasındaki İHLler olması dikkati çekti. Yarışmanın ödül töreni, 29 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbul genelindeki imam-hatip liseleri arasında yapılan ?ödüllü bilgi yarışmasının? finali dün coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Bayrampaşa Spor Kompleksi'nde yapılan bilgi yarışmasının finalinde 8 okul mücadele etti.

Esatpaşa İmam Hatip Lisesi 150 puan alarak birinci olurken, Kartal Anadolu İmam Hatip lisesi 140 puanla ikinci, Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi de üçüncü oldu.

Saat 10:00'da başlayan yarışmada coşku ve heyecanın yaşandığı gözlendi. 24 okul içinden finale kalan 8 okulun temsilcileri, dereceye girebilmek için büyük gayret gösterdi. Yarışmacılara; Hadis, Tefsir, Kelam, Fıkıh, Hitabet, Kur'an-ı Kerim, Siyer, Dinler Tarihi, İslam Tarihi, Tarih, Coğrafya, İnkılap Tarihi, Edebiyat ve Genel Kültür konularından 20 soru soruldu. Klasik İHL olan Esatpaşa'nın öğrencileri soruların büyük bölümüne doğru cevaplar vererek birinci olmaya hak kazandı. Salonu hınca hınç dolduran imam hatipliler, okullarına destek verdiler.

FİNALDE 8 OKUL YARIŞTI

Dereceye giren her üç okulun Anadolu yakasındakiler olması dikkati çekti. Yine Anadolu yakasındaki Tuzla Halil Türkan Anadolu İmam Hatip Lisesi de dördüncü olarak mansiyon ödül almaya hak kazandı. Birinci olan okulun öğrencileri büyük bir centilmenlik örneği sergiledi. Kız öğrenciler, diğer okulların temsilcilerini tek tek kutladılar.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği(ÖNDER) tarafından organize edilen bilgi yarışmasının finaline imam hatip lisesi müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Yarışmanın finaline ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, Yönetim Kurulu üyeleri; Ali Akkaya, Hasan Aydın, Mustafa Dinek, Yasemin Bilnur Erenci ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karahüseyinoğlu iştirak ettiler.

ÖDÜL TÖRENİ 29 NİSAN'DA

Çekişmeli, heyecanlı ve coşkulu bir şekilde sona eren bilgi yarışmasının ödülleri ise 29 Nisan'da verilecek. Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek ödül töreninde hem bilgi hem de şiir yarışmasına katılıp dereceye giren öğrenci ve okullara vaat edilen para ödülleri takdim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber