Tüketiciler, kredi kartı ve ADSL'den şikayetçi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi'nin Mart ayı raporuna göre, tüketicilerin en çok şikayet ettiği konuların başında kredi kartı aidat ücretleri geldi.

Tüketiciler Birliği'nden yapılan açıklamada, başvuru merkezine geçen ay içinde 1102 başvuru yapıldığı belirtildi. Başvuruların sektörlere göre dağılımına bakıldığında, 406 (yüzde 36,84) başvuru ile kredi kartı aidat ücretinin ilk sırada yer aldığı ifade edilen açıklamada, 325 (yüzde 29,49) başvuru ile ayıplı hizmetin ikinci, 120 (yüzde 10,89) başvuruyla da ayıplı malın üçüncü sırada geldiği bildirildi.

Açıklamada, geçen ay tüketicilerin kredi kartı aidat ücretine ilişkin başvurularında yoğunluk olduğu belirtilirken, bu dönemde dikkat çekici bir diğer şikayet konusunun da ayıplı hizmet içerisinde yer alan ADSL hizmetleri olduğu vurgulandı. Açıklamada, ADSL hizmetleri ile ilgili olarak tüketicilerden; bağlantı hızının düşüklüğü, servis hizmetlerinin zamanında ve eksiksiz sağlanamaması, hizmetten yararlanmak için yerel telefon bağlantısı edinme mecburiyetinin olması, sabit ücretin alınması konularında olmak üzere toplam 129 başvuru alındığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu başvurular ile ilgili olarak kişilere hukuki yardım yapılırken, konunun çok sayıda tüketiciyi kapsaması nedeniyle Tüketiciler Birliği tarafından ayrı bir çalışma yürütüldüğü de kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber