'Televizyonu Kapa, Yaşamı Aç' kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2007 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, ''Televizyonu Kapa, Yaşamı Aç'' kampanyasının, bu yıl 24-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, televizyon izleyiciliğinin ABD ve Türkiye'de korkunç boyutlara ulaştığını belirterek, ''Şiddet, pornografi ve manipülatif görüntülerin yoğun olarak kullanıldığı televizyon programları, bir süre sonra 'kolik'lik oluşturmakta, insanlar televizyonun esiri haline dönüşmektedir'' dedi.

Deniz, bu duruma dikkati çekmek ve televizyon izlemenin dışında bir yaşamın olduğunu hatırlatmak amacıyla 1995 yılından bu yana tüm dünyada Nisan ayının son haftasında ''televizyonların kapatıldığını ve yaşamın penceresinin açıldığını'' kaydetti.

Tüketiciler Birliği'nin girişimiyle ''Turn Off TV/Turn On Life-TV Kapa/Yaşamı Aç'' kampanyasının 2002 yılından itibaren Türkiye'de de düzenlenmeye başladığını hatırlataan Deniz, şunları kaydetti:

''Bu kampanya, televizyon karşıtı bir kampanya değildir. Aksine bilgilenme, haber alma ve eğlenme gereksinimini en yaygın şekilde karşılayabilecek araç televizyondur. Ancak, televizyonun bu işlevinin dışına çıkarak, insan yaşamını ele geçirmesi, insanın kendi yaşamını yaşamak yerine, yaşama seyirci kalması olgusuna karşı bu kampanya toplumsal bir tepki ve uyarı eylemidir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber