Öğretmenlerin ATM isyanı

Haber Giriş : 10 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen maaşlarının ATM'lerle ödenmesi ve daha birçok hizmetlerin karşılığında bazı İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin bankalarla yaptıkları anlaşmalar sebebiyle milyarlarca lira kazanç sağlaması birçok öğretmeni çileden çıkardı.

Asli görevi bölgelerindeki okul ve öğretmenlerin sorunlarıyla ilgilenmek olan bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin öğretmen maaşlarının ödenmesiyle ilgili olarak bankalarla yaptıkları anlaşmalar karşılığında milyarlarca lira kazanç sağlaması, öğretmenleri ve Eğitim Bir-Sen'i ayağa kaldırdı. Uygulamanın yasal olmadığını ileri süren Eğitim Bir-Sen İstanbul 2 No.'lu Şubesi, uygulamanın sona erdirilmesi için Avcılar'daki okullarda imza kampanyası başlattı. Avcılar'daki bin 600 öğretmenden bugüne kadar bin tanesinin kampanyalarına destek verdiğini belirten Şube Başkanı Erol Battal, kampanyanın İstanbul geneline yayılarak devam edeceğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin anlaştığı bankalar, öğretmenlere, bireysel kredilerde yüzde 0.05 puan faiz indirimi, kefilsiz 5 milyar lira kullanım imkânı, telefon ve internet bankacılığı, sıfır komisyonlar her türlü bankacılık hizmeti ve İlçe Milli Eğitim veya okulların yakınına ATM konması gibi imkânlar sunuyor.

'Bağışlar öğretmenlere aktarılmalı'
Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 3 yıl için ilçelerindeki öğretmenlerin maaşlarının Akbank'tan almaları karşılığı öğretmen başına 195 milyon lira bağışta bulunulmasını öngeren bir protokol imzaladı. Bin 600 öğretmenin görev yaptığı Avcılar'da, öğretmenlerden elde edilen kazanç 312 milyar lirayı buluyor. Banka ayrıca protokol imzalayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne eksikliklerini gidermesi için 30 milyar lira bağışta bulunmayı taahhüt ediyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber