Maliye, Başbakan dahil tüm memur maaşlarını internetten yayınlayacak

Haber Giriş : 10 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bütçede beş aylık gerçekleşmeleri aktarmak üzere düzenlediği basın toplantısında gelirleri tek torbada toplayacak sisteme geçileceğini, bunun için hazırlanan kanun tasarısının TBMM'ye sunulduğunu söyledi. Özel Gelir ve Özel Ödeneklere ilişkin tasarı ile bütçe birliğinin esas alındığını kaydeden Unakıtan, bu düzenlemeyle birkaç büyük fon hariç, bütün fonların bütçe içine alınacağını kaydetti. 1980 sonrası çok sayıda özel fon kurulduğuna dikkati çeken Unakıtan, bu şekilde harcamaların bütçe dışına çıkarıldığını dile getirdi.

Erdoğan'ın maaşı internette
Maliye Bakanlığı, Bakan Kemal Unakıtan'ın kararıyla kamuda çalışan her kademeden personelin maaşlarını açıklamaya hazırlanıyor. Şeffaflık politikası kapsamında verilen karar gereği, Maliye Bakanlığı, Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, Milletvekili, Rektör, Müsteşar ve Genel Müdür gibi tüm personelin aldığı maaşları listeleyecek ve bu listeyi Bakanlık internet sitesinde yayınlayacak.

Hummalı bir şekilde sürdürülen çalışma, devletten maaş alan herkesin, ne kadar maaş aldığına ilişkin gizlenecek bir durum olmadığını belirten Unakıtan'ın talimatıyla başlatıldı. Çalışmanın tamamlanmasının ardından, Başbakan dahil olmak üzere, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve diğer üst düzey tüm memurların devletten aldıkları para da kamuoyunun bilgisine sunulacak.

Okullara 5 yıllık vergi muafiyeti
* Engellilere eğitim veren okullar dahil, okul öncesi ilk ve orta öğretime dönük özel okul yatırımlarını teşvik amacıyla, beş yıl süreyle vergi istisnası getirilecek. Vergi Tasarısı'nda buna ilişkin düzenleme "Özel okulların işletmesinde elde edilen kazançlar 5 vergilendirme dönemi için Kurumlar Vergisi'nden muaftır" şeklinde yer aldı. Söz konusu vergi muafiyeti, yeni açılacak okullar için geçerli olacak ve yasanın çıkmasının ardından özel okulun faaliyete geçtiği ilk vergilendirme döneminden itibaren başlayacak.

* Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) harcamalarının teşviki için de, bu harcamaların yüzde 40 fazlasıyla gider yazılmasına imkan tanınıyor. Böylece, Ar-Ge yatırımlarına dönük 100 liralık harcama karşılığı 140 lira olarak gider yazılabilecek.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber