"Kardeş Öğretmenevi" uygulaması başlatılacak

Haber Giriş : 10 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), maddi durumu iyi olmayan okulların diğer okullara yardımını öngören ?Kardeş Okul Projesi?ni, öğretmenevleri için de uygulamaya koyacak.

Yurt genelindeki tüm öğretmenevleri, birer ?kardeş öğretmenevi? belirleyecek. Güçlü kaynaklara sahip öğretmenevleri, insan gücü, araç ve gereç kullanımı gibi konularda kardeş öğretmenevlerine destek verecek.

Alınan bilgiye göre, MEB Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, mevcut kaynakların daha verimli kullanılması ve öğretmen evleri arasında işbirliğinin artırılması amacıyla ?Kardeş Öğretmenevleri, Lokaller, Eğitim Merkezleri ve Sosyal Tesisler Projesi? hazırladı.


İHTİYAÇ FAZLASI MALZEME, KARDEŞ ÖĞRETMENEVİNE...
Öğretmenevi çalışanları arasında bilgi, görgü ve deneyimin paylaşılmasını da öngören projenin esasları şöyle belirlendi:

? Kardeş öğretmenevi olarak belirlenen öğretmenevleri arasında finansman kaynaklarının, insan gücünün, araç ve gerecin bir program çerçevesinde etkili ve verimli biçimde kullanımı,

Öğretmenevlerinde, programların işlemesinde kullanılabilecek ihtiyaç fazlası araç-gereç, makine ve donatım malzemesinin kardeş öğretmenevinde kullanımı,

Öğretmenler arası çeşitli sosyal faaliyetler düzenlenmesi için imkanların araştırılarak öğretmenlerin birbiriyle kaynaşmalarının sağlanması,

Öğretmenler arasında yörenin tarihi, kültürel ve turistik özelliklerinin tanıtılmasına yönelik gezilerin düzenlenmesi,

Öğretmenevlerinde çıkarılan bülten, gazete ve dergilerin karşılıklı değişiminin yapılması,

Kardeş öğretmenevleri ile ilgili hatıra ormanı, spor odası, okuma odası, bilgisayar odası vb. kurulması.?

İLK ADIM TEMMUZ'DA ATILACAK
Kardeş öğretmenevleri, il ve ilçelerde kurulacak uygulama koordinasyon kurullarınca karşılıklı olarak belirlenecek.

Kurulların oluşturulmasıyla ilgili işlemler, Temmuz ayının ilk 2 haftası içinde gerçekleştirilecek. Kurullar, projenin uygulama planını hazırlayacak ve öğretmenevleri arasında koordinasyon sağlayacak.

Açıkta kalan veya seçilmeyen öğretmenevlerini, bakanlık ?kardeş? belirleyecek. Öğretmenevleri, proje için mevcut kaynaklarını kullanacak. Bakanlıktan ek bütçe istenmeyecek ancak mahalli ve il özel idarelerinin mali katkılarından yararlanılacak.Yurt genelinde, toplam 648 öğretmenevi bulunuyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber