Karabük'te FETÖ'nün adliye yapılanmasına ceza yağdı

Örgütün ildeki adliye yapılanmasından sorumlu "mahrem imamları" olduğu değerlendirilen eski öğretmenler ile adliye ve cezaevi çalışanı 10'u tutuklu 17 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2018 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karabük'te FETÖ'nün adliye yapılanmasına ceza yağdı

- Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "adliye yapılanması" soruşturması kapsamında yargılanan 10'u tutuklu 17 sanığa, 2 yıl 6 ay ila 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Karabük 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla yargılanan tutuklu ve tutuksuz 17 sanık, avukatları ve yakınları katıldı.

Son sözleri sorulan sanıklar, önceki savunmalarını yinelediklerini ve haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini talep etti.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıkların "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarından cezalandırılmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, örgütün ildeki adliye yapılanmasından sorumlu "mahrem imamlar"dan olduğu önü sürülen meslekten ihraç edilen eski öğretmenler Dursun Kalaycı, Engin Çelenli ve Suat Cebecik'i, örgüt yöneticiliği suçundan 10 yıl altışar ay hapse mahkum ederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yaralanan ve "mahrem imam" olduğu belirtilen tutuksuz sanık Gökhan Genç'e, "örgüt yöneticiliği" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, aynı iddia ve suçlamayla yargılanan eski öğretmen tutuksuz sanık Şerife Kalaycı'yı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanık Hamza Ak'ın, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapsine ve tutukluluk halinin devamına hükmederek, aynı suçtan yargılanan tutuksuz sanıklar Korhan Yalman'a 6 yıl 3 ay, Ayhan Yılmaz, Niyazi Başdemir, Adem Ünal ve Adem Sarıkaya'ya 3 yıl dokuzar ay hapis cezası verdi.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Ekrem Aygün, Nuray Cesur, Semiha Baş, Şaban Yüksel ve Yasin Kayabaşı'nı 6 yıl 10 ay 15'er gün, Yılmaz Yılmaz'ı da 6 yıl 3 ay hapse mahkum eden heyet, bu sanıkları tutuklu bulundukları süre ve ceza miktarlarını göz önüne alarak, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber