MEB'in Sevk Eylemi Yazısı Ne Anlam İfade Ediyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, 25 Nisan 2007 tarihinde yapılacak sevk eylemine katılacak öğretmenlerle ilgili resmi bir açıklama yayımladı. Söz konusu açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı il milli eğitim müdürlüklerinden "sevk evrakının sağlık kuruluşlarında işlem görüp görmediğinin titizlikle takip edilmesini" istenilmiştir. Bugün sevk alacak öğretmenlerin, daha sonra herhangi bir disiplin cezası ile karşılaşmaması için mutlaka sağlık kuruluşuna gitmesi gerekmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaneye gitmeyen öğretmenler hakkında soruşturma yapılacak 25/04/2007

Devlet, memuruna, sevk kağıdını, tedavi olması amacıyla vermektedir. Sevk kağıdını alan memur da, özel veya resmi hastanaye giderek tedavisini olmalıdır.

Sağlık kurum veya kuruluşuna gidecek memur, önce sıra alacak, sonrada doktorla görüşmesi sonrasında tedavisini olacaktır. Tedavi ayakta veya yatakta olmak üzere iki türlüdür. Yatakta tedavi olunması halinde, bir başka deyişle memurun hastalığının ciddi bulunarak memurun hastanaye yatırılması halinde, memura neden işe gelmediği gibi bir sorgulama yapılamayacaktır.

Ancak, ayakta tedavi uygulanması ve memura rapor verilmeyip sadece ilaç tedavisinin uygulanması halinde memurun, tedavi bitiminde işe dönmesi gerekmektedir.

Bir örnek verecek olursak, aldığı sıra numarası ile saat 10'da doktorla görüşen ve saat 10:30'da hastanedeki işlemlerini bitiren bir memurun yol durumunu da göz önüne alarak en erken vakitte (eğer rapor almamış ise) görevine başlaması gerekmektedir.

Bu konuya ilişkin olarak daha önce cevapladığımız bir soru için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber