Diyaliz sınavı 29 Nisan'da yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı :B.10.0.THG. 0.14.00.01-20.04.2007 /3591
Konu: Diyaliz Genel Sınavı

BAKANLIK MAKAMINA

Bilindiği üzere Ülke genelindeki diyaliz merkezlerinin açılış ve işleyişleri ile merkezlerde çalışmakta olan personellerin eğitimleri, 08.05.2005 tarih ve 25809 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yürütülmektedir.
Mezkur Yönetmelik'in Geçici 3 üncü Maddesi hükmü dahilinde yapılacak olan Diyaliz Genel Sınavı; 29.04.2007 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Kampüsündeki amfiler, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Sıhhiye Kampüsü Tıp Fakültesi Amfileri ile sınıflarında ve Sağlık Bakanlığı Merkez Yemekhanesinde yapılacaktır. Sınava gireceklerin hangi merkezde ve hangi saatte hazır olacakları yazımız ekinde yer almaktadır. Sınav çoktan seçmeli test usulünde yapılacak olup adaylara 50 soru sorulacak, geçme notu 60 olacak ve yanlış cevap doğruyu götürmeyecektir.
1) Uzman hekim, pratisyen hekim ve periton hemşireliği sınavı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Kampüsündeki amfilerde saat 11:00 da başlayacaktır.
2) Hemodiyaliz hemşireliği sınavı ise; saat 13:30 da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Kampüsündeki amfiler, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Sıhhiye Kampüsü Tıp Fakültesi Amfileri ile sınıflarında ve Bakanlık Merkez Yemekhanesinde gerçekleştirilecektir.
3) Hem Hemodiyaliz hem de periton diyalizi hemşireliği sınavına girecek personelin belirtilen saatte ve belirtilen yerlerde hazır olmaları gerekmektedir.
4) Sınav salonlarına yerleştirme işlemi sınav başlama saatinden 30 dakika önce başlayacak olup, adayların sınav başlama saatinden yarım saat önce sınav mahallinde hazır olmaları gerekmektedir.
5) Sınavların başlama saati olan 11:00 ve 13:30 dan sonraki ilk 10 dakika içerisinde sınav salonlarına giriş kabul edilecek olup bu süre bitiminden sonra sınava kimse alınmayacaktır.
6) Sınava girecek olan personel sınava gelirken yanlarında, nüfus cüzdanı aslı ve bir fotokopisi, kurşun kalem ve tükenmez kalem bulunduracaklardır.
7) Sınav evrakı, Ankara Üniversitesinin ilgili birimince değerlendirilecek olup sınav sonuçları Diyaliz Bilimsel Danışma Kurulu Onayı ile www.saglik.gov.tr. İnternet adresinde ilan edilecektir.
Makamınızca uygun görüldüğü takdirde, yapılacak olan sınavda gözetmen ve sınav salonu başkanı olacak personelin Genel Müdürlüğümüz tarafından anılan tarihte görevlendirilmesi, Diyaliz Bilimsel Danışma Kurulu tarafından hazırlanan sınav soru kitapçıklarının Genel Müdürlüğümüzce oluşturulacak Komisyon tarafından Genel Müdürlüğümüzde çoğaltılarak sınav günü Bina Sorumlularına tesliminin sağlanması, yazımız ekindeki aday yerleştirme planı ve yukarıda sayılan esaslar dahilinde, Diyaliz Genel Sınavının gerçekleştirilmesi hususunu tensiplerinize arz ederim.

Doç. Dr. Öner ODABAŞ
Genel Müdür


OLUR

.../.../2007
Uzm.Dr. İsmail DEMİRTAŞ
Bakan a.
Müsteşar Yardımcısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber