Manşetlerde Gül'ün adaylığı

Haber Giriş : 25 Nisan 2007 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Türkiye'de yayınlanan günlük gazeteler, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığını okurlarına farklı yorumlarla duyurdu.Türkiye'de yayınlanan günlük gazeteler Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığını okurlarına farklı yorumlarla duyurdu. Gazetelerin manşetleri ve birinci sayfa başlıkları şöyle:

Hürriyet: ?Adayım Abdullah Gül kardeşimdir? manşeti altında ?Başbakan Erdoğan, AKP Grubundaki tarihi konuşmasında, ?Başladığımız işi bitirmeden bırakmayız' dedi ve adayının Gül olduğunu açıkladı? diye yazdı.

Sabah: ?Çankaya'da Gül Dönemi? manşetini atan gazete, ?AKP, Çankaya için Abdullah Gül'ü aday gösterdi. 29 Ekim'de doğan ve göbek adı Cumhur olan Gül, 11. Cumhurbaşkanı olacak? dedi.

Milliyet: "AKP uzlaştı, Gül Köşk'e" manşetini kullandı. Gazete, "Erdoğanın son kararında parti içindeki dengeler rol oynadı" yorumunu yaptı.

Vatan: ?Ya sen ya ben ya o? manşetinin altında ?Arınç, kendisine Vecdi Gönül adıyla gelen Erdoğan ve Gül'e ?Üçümüzden biri olmalı' dedi. Arınç'ın bu ısrarı Gül'ün önünü açtı? diye yazdı.

Zaman: ?Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül? manşetiyle çıktı.

Yeni Şafak: ?Cumhurbaşkanı Abdullah Gül? sürmanşetini atarken, ?Tarihi fedakarlık? manşetiyle de Başbakan Erdoğan'ın tavrını yorumladı. Gazetenin birinci sayfasındaki diğer başlık ise Meclis Başkanı Bülent Arınç'a ilişkin oldu: ?TV'den izledi. Gözyaşlarına boğuldu?

Cumhuriyet: ?Devletle Kavgalı Aday? manşetini attı ve ?Erdoğan, daha önce laik sistemi hedef alan ve eşi türbanlı olan Gül'ü Köşk'e çıkarma kararı aldı? diye yazdı.

Akşam: ?İkinci Adam Çankaya'ya? manşetiyle çıkan gazete, ?Ve 11. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül? dedi.

Posta: ?Gece Yarısı Kararı? manşetini attı ve ?Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığına aday olmama kararı aldıktan sonra ilk teklifi Dışişleri Bakanı Gül'e yaptı. Partide kriz çıkmaması için Abdullah Gül adaylığı gece yarısı kabul etti? diye yazdı.

Takvim: ?Cumhur'u tercih etti? manşetini kullandı.

Bugün: ?Demokrasi ve fazilet dersi? manşeti attı.

Radikal: ?Çelik çomak oyunu bitti? manşetini kullanırken, üst başlıkta ?AKP'nin adayı Gül. CHP: 367 ona da gerekli? diye yazdı.

Birgün: ?Al Gülüm Ver Gülüm? diye okurlarına duyurdu.

Evrensel: ?Başbakan Gül'ü atadı? manşetiyle çıktı.

Gündem: "Al gülüm ver gülüm dönemi" manşetini kullandı.

Yeniçağ: ?Avrupa Birliği'ne sözde değil özde bağlı? üst başlığı altında ?Dönüşü muhteşem oldu!? manşetini attı.

Tercüman: Aday belirlenmesinde Arınç'ın etkili olduğunu söyleyen gazete ?Gece yarısı golü? manşetini kullandı.

Referans: ?Adviye Hanım'ın Cumhur'u Çankaya Yolunda? üst başlığı altında ?Erdoğan ?Gül' dedi iş dünyası memnun piyasalar temkinli? manşetiyle çıktı.

Dünya: ?İktidar partisi ?ikinci adamı' kabul edilen Abdullah Gül'ü 11. Cumhurbaşkanlığı için aday gösterdi? üst başlığı altında, adaylığı ?AK Parti'nin Köşk Adayı Gül? manşetiyle duyurdu.

Forum Diplomatik: Erdoğan'ın Gül'ü tebrik ettiği ve grup salonundaki saati gösteren fotoğraf altında, ?Türkiye'nin, eşi türbanlı ilk Köşk adayı Abdullah Gül" manşetini attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber