Gül'e 14 milletvekili daha gerekiyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Abdullah Gül'ün Köşk'e çıkabilmesi için ilk iki tur seçimde 367, bu sağlanamazsa üç ve dördüncü turlarda 276 milletvekilinin oyunu alması gerekiyor.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, muhalefetin ardından destek arayışını bağımsızlarla sürdürdü. Parlamentonun 9 bağımsız milletvekilinden 6'sı ile Meclis'te biraraya gelen Abdullah Gül'e Ülkü Güney, Süleyman Bölünmez ve Fuat Geçen destek verdi.

CHP'den ayrılarak bağımsız kalan; Hakkı Akalın, Mustafa Sayar ve Ersoy Bulut ise kararlarını biraraya gelerek vereceklerini söylediler. Gül şehir dışındaki bağımsızlarla da görüşecek.

Kulislerde gizli yapılacak oylamada özellikle AK Parti'den ayrılarak Anavatan'a geçen milletvekillerinin Gül'e destek olabilecekleri konuşuluyor.

GÜL'ÜN SEÇİLEBİLMESİ NASIL BİR ARİTMETİĞE BAĞLI?

Abdullah Gül'ün ilk tur oylamada 367 milletvekilinin oyunu alarak cumhurbaşkanı seçilebilmesi için DYP, ANAVATAN ve bağımsızların desteği şart. Mevcut durumda, AK Parti'nin 354 oyu bulunuyor ancak oylamayı yönetecek olan TBMM Başkanı Arınç'ın oy hakkı olmayacağı için dışarıdan en az 14 milletvekilinin desteğine ihtiyaç var.

9 bağımsız milletvekili dışında CHP'nin 152, ANAVATAN'ın 20, DYP'nin 4, SHP, HYP ve Genç Parti'nin birer milletvekili bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber