Darbeci pilotun kardeşi hakim karşısında

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 51 polisin şehit olduğu Gölbaşı'ndaki Özel Harekat binasını bombalayan eski pilot yarbay Mustafa Azimetli'nin kardeşi Arif Azimetli, "terör örgütü üyeliği" suçundan hakim karşısına çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2018 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbeci pilotun kardeşi hakim karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığını bombalayarak 51 polisi şehit eden eski 143. Filo Komutanı pilot yarbay Mustafa Azimetli'nin kardeşi Arif Azimetli'nin terör örgütü üyeliği suçundan yargılanmasına başlandı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Keskin Cezaevinde tutuklu bulunan Azimetli ile avukatı katıldı. Arif Azimetli'nin yakınları, duruşmayı izleyiciler için ayrılan bölümde takip etti.

Hazine Müsteşarlığında uzman yardımcısı olarak çalışırken darbe girişiminin ardından ihraç edildiğini belirten Azimetli, üzerine atılı silahlı terör örgütü üyeliği suçunu kabul etmedi, FETÖ ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını öne sürdü.

Telefonunda ByLock tespit edildiği hatırlatılan Azimetli, "Programa ilişkin herhangi bir bilgim yok. Tespitin bir hatadan kaynaklandığını değerlendiriyorum." dedi.

Sağlık sorunları bulunduğunu, cezaevi koşullarında tedavisinin mümkün olmadığını belirten Azimetli tahliye ve beraat istedi.

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan'ın sorusu üzerine sanık, darbeye katılan Mustafa Azimetli'nin ağabeyi olduğunu, ancak çok sık görüşmediklerini söyledi. Azimetli, soru üzerine darbe girişiminden ve ağabeyinin girişime kalacağından haberdar olmadığını iddia etti. Darbe gecesi evinde olduğunu ifade eden Azimetli, ağabeyini defalarca telefonla aradığını fakat ulaşamadığını savundu.

Azimetli, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyip istemediğinin sorulması üzerine, yararlanmak istemediğini, FETÖ ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığını, suçsuz olduğunu öne sürdü.

Devlet okullarında eğitim gördüğünü dile getiren Azimetli, özel bir üniversiteyi bitirdikten sonra Maliye'de memur olarak işe başladığını daha sonra Hazine'yi kazandığını söyledi.

Azimetli'nin avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber