Partilisine hakaret eden AKP'li başkana dava

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİNOP'un AKP'li Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in, 6 ay önce parti binasındaki bayramlaşma sırasında, AKP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal'a kızarak, ?Ben seni, gece karının koynundan da aldırırım? şeklindeki sözleri mahkemelik oldu. Ünal, Başkan Yılmazer hakkında ayrı ayrı hakaret, tehdit ve tazminat davaları açtı. Başkan Yılmazer bugün hem Asliye Ceza'da hem de Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmalara katılmadı.

Sinop'ta günün konusu haline gelen olay, iddiaya göre 24 Ekim 2006 tarihinde Ramazan Bayramı'nın 2'inci gününde parti il binasında yapılan bayramlaşma töreninde yaşandı. AKP Sinop Milletvekilleri Cahit Can, Mustafa Öztürk, İl Genel Meclisi üyeleri, partililer ve vatandaşların bulunduğu kalabalık önünde konuşan AKP'li Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, salonda bulunan AKP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal'a çıkıştı. Bir süre önce mezarlığa yaptırdığı çeşmenin kaidesine koydurduğu vesikalık fotoğrafın kimin tarafından kaldırıldığını görevli bekçiye sormakla suçladığı ve aynı zamanda mermer atölyesi sahibi olan AKP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal'a sert konuşan Başkan Yılmazer, ?O kim oluyor da benim mezarlıktaki bekçime, çeşmedeki sökülen kendi fotoğrafıyla ilgili hesap sorabiliyor?? dedi.

TELEFONUNA CEVAP ALAMAYINCA

Ardından Valilik binasındaki bayramlaşmada bir şey söylemeyen Başkan Yılmazer, çıkışta cep telefonuyla aradığı ancak cevap Alamadığı Ahmet Ünal'a herkesin içinde, ?Sen kim oluyorsun da benim telefonlarıma cevap vermiyorsun? Senin gırtlağını sıkarım, öldürürüm. Benim senin gibi 50 tane adamım var. Kendisinin eşi de burada ama, ben seni gece karının koynundan da aldırırım. Bunları yaptıramazsam bu bıyıklarımı yolarım. B.k herif, eşek herif, sen kim oluyorsun?? diyerek hakaret ve tehdit etti.

Bu konuşma sırasında gerginleşen ortamın kavgaya dönüşmemesi için Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal ile aynı zamanda AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi olan eşi Ayla Ünal, diğer partililer tarafından salondan çıkarıldı.

TUTANAK TUTULDU

Bu konuşmalar ise partinin tanıtım ve medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hikmet Kurada tarafından not alındı. Ardından da konuşmalar tutanağa geçirildi. Aralarında Milletvekilleri Cahit Can, Mustafa Öztürk, AKP İl Başkanı Abdurrahman Dodurgalı, hakarete uğrayan Ahmet Ünal'ın eşi Ayla Ünal ile diğer il yönetim kurulu üyelerinden oluşan 20 kişinin imzaladığı tutanak, Parti Genel Merkezi'ne gönderildi. Buradan dava açılması için ?olur' çıkınca Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer hakkında ayrı ayrı hakaret, tehdit ve tazminat davası açtı.

?BEN ÖYLE DEMEDİM'

Sinop Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 bin YTL manevi tazminat istemiyle açılan davanın bugün yapılan ilk duruşmasına Başkan Yılmazer katılmadı. Avukatı aracılığıyla yaptığı savunmada ise ?Ben öyle demedim? iddiasında bulundu. Hakaret ve tehdit suçlamalarıyla açtığı davanın da önümüzdeki pazartesi günü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini belirten AKP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal, Başkan Yılmazer hakkında eşinin de ayrıca dava açacağını, konunun yargıda olması nedeniyle daha fazla açıklama yapamayacağını söyledi.

USULSÜZLÜK DAVASI DA SÜRÜYOR

Bu arada AKP'li Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, görevi kötüye kullanma ve ihalede usulsüzlük yapma suçlamalarıyla da Sinop Asliye Ceza Mahkemesi'nde gıyabında tutuksuz yargılandı. Bu duruşmaya da katılmayan Başkan Yılmazer'in, ?Sosyal ve kültürel etkinliklerle ilgili faaliyetlerin organizasyonu', ?Çevre ve Çevre sağlığıyla ilgili her türlü hizmetlerin yürütülmesi' konulu 2 ihaleyi, Belediye Özel kalem Müdürü Levent Bektaş'a vermek ve bu yolla kurumu toplam 25 bin YTL zarara uğratmakla suçlandı. Aynı duruşmada, ihalelerin komisyon üyeleri olan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay, Fen İşleri Müdür Vekili Nurettin Karaduman, Zabıta Amiri Cemal Vurat, Gelir Müdürü Ali Özcan, Hesap İşleri Müdürü İbrahim Sipahi, Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Minoğlu ile Şenay Gülgün Kabal da yargılandı. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

?ZİLLİ' SÖZÜNDEN MAHKUM OLMUŞTU

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, 2 yıl önce de Abalı Köyü'ndeki Çöp İstasyonu'na karşı çıkan Sinop Çevre Dostları Dernek Başkanı Hale Oğuz'a ?zilli' diyerek hakaret etmiş ve 20 Ekim 2006 tarihinde Sinop Sulh Ceza Mahkemesi'ne açılan tazminat davasında 3 bin YTL para cezasına mahkum edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber