GP'li Şirin'den Gül'e mektup

Haber Giriş : 26 Nisan 2007 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Parti(GP) İstanbul Milletvekili Emin Şirin, Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'e bir mektup göndererek, ?Cumhurbaşkanını ya iki turlu yöntemle halka seçtirin ya da erken seçim kararı alın? çağrısında bulundu.

GP Genel Başkanı Cem Uzan'ın randevu vermemesinin ardından Emin Şirin de Gül'e bir mektup göndererek, Cumhurbaşkanı seçilmesine karşı olduğunu ifade etti. Şirin, Uzan'ın randevu vermeme kararını, ?Sizin de kıymetli vaktinizi israf ettirmemek için vereceğimiz cevap belli olduğundan bu görüşmenin olmamasını Genel Başkanlığımız daha doğru buldu? diye açıkladı. Şirin, Gül'ün kendisini de iki kez telefonla aradığını belirterek görüşlerini mektupla dile getirmek istediğini bildirdi.

Şirin, mektubunda Cumhurbaşkanı seçim sürecinin fevkalade yanlış geliştiğini belirtirken Gül'e, ?Şahsınız da yıpranıyorsunuz? diye seslendi. Bugünlerde ortaya konulan ?367 oy peşinde koyma? tavrının TBMM'nin itibarına ciddi gölge düşürdüğünü kaydeden Şirin, ?Aylardır hem parti olarak söylüyoruz, yazıyoruz, çiziyoruz. Cumhurbaşkanını iki turlu seçimle halkın seçmesi lazım. Eğer buna önderlik edemiyorsanız, mevcut Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini durdurun ve erken seçime gidelim? çağrısında bulundu. Şirin, AKP'nin 4.5 yıllık icraatların Gül'ün tarafsız Cumhurbaşkanı olamayacağı konusunda kendisinde ciddi endişeler yarattığını da vurguladı.

Emin Şirin, toplantı yeter sayısı için 367'nin şart olduğu görüşüne de katılmadığını, 184'ü yeterli gördüğünü de belirtti.

HAYRÜNNİSA HANIM BAŞINI ARADA BİR FARKLI ÖRTSÜN

Şirin mektubunda Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün türbanına da değinerek, şöyle dedi:

?Hayrünnisa Hanımefendi'nin başörtüsünün veya türbanının benim için bir problem teşkil etmediğini de belirtmek isterim. Yalnız, sizin ve Hayrünnisa Hanım'ın siyasi hayatta işgal ettiği yer göz önüne alındığında, Hanımefendi'nin başını örtme kararının siyasi bir simge olmadığını, bireysel bir tercih olduğunu kamuoyuna ispat etmesi lazım. Bunu da,bazılarının siyasi simge olarak gördüğü ?şekil'de, halkın önemli bir kesiminin korkularını izale edecek bir tavırla, hiç olmazsa arada bir, başka bir tarzda başını örterek ispat edebilir. Mevcut bağlama şeklinin bazı kesimlerce siyasal simge olarak görüldüğünü biliyorsunuz. Madem başını örtmesi bireysel bir tercihtir(ki ben buna inanmak istiyorum) o zaman, önemli kesimleri ürküten bu tarzda ısrar etmek acaba doğru mu? Takdir Hanımefendinin ve sizin.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber