Emekli bankacıyı 'duygulandıran takdir'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 16:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DEPREM ENKAZINDAN KURTULUP 2 ANAOKULU YAPTIRAN HÜSEYİN ÇAYATAY'A TAKDİR BELGESİ VERİLDİ

Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerine 600 bin YTL'ye mal olan 2 anaokulu yaptıran emekli bankacı Hüseyin Çağatay'a, Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer tarafından takdir belgesi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, belge tesliminden önce yaptığı konuşmada, Hüseyin Çağtay'ın Ünye ve Fatsa ilçelerine birer ana okulu yaptırarak annesinin ve babasının adını ölümsüzleştirdiğini belirtti. Uzun, "Hüseyin Bey, Yalova'da meydana gelen depremde enkazdan sağ kurtulduktan sonra Ankara'da Şekerbank misafirhanesinde kalıyordu. Kendisi Ünyeli olduğu için doğum büyüdüğü yere villa gibi okullar yaptırdı. Eğitime yaptığı katkıdan dolayı kendisine sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu vesileyle hayır sahiplerinin de çoğalmasını istiyorum" dedi.

Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise hem şahsı hem de ilçe adına Hüseyin Çayatay'a teşekkür ettiklerini ifade ederek, "Bu herkese nasip olmuyor. Örnek ve takdire şayan bir davranıştır. İmkanı olan herkesin Hüseyin Bey gibi eğitime katkı yapmasını diliyoruz" diye konuştu.

Hüseyin Çağatay da yaptığı konuşmada, "Et tırnaktan ayrılmaz. Ünye Fatsa kardeş ilçeyiz. Ben Fatsa'da bir dönem Belediye Başkanlığı yapan İhsan Topaloğlu'nun sınıf arkadaşıyım. Bende onun da hatırası var. Benim zamanımda Fatsalılar ortaokulu Ünye'de okudu. Bizim dönemimizdeki 'kişilerin torunları kendi ilçelerinde okusunlar' diye ayrım yapmadım. 'Çocuklarım okusun, memleketine faydalı olsunlar' diye okul yaptırdım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer tarafından Hüseyin Çağatay'a takdir belgesi verirken, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun da bir buket takdim etti. Hüseyin Çağatay, belge teslimi sırasında duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber