Hakkari'ye beyin cerrahı atandı ama bu kezde tomografi cihazı yok.

Haber Giriş : 11 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen aylarda uzman doktor olmadığı için arka arkaya 6 böbrek hastasının yaşamını yitirdiği Hakkari'ye beyin cerrahı atandı. Ama hastanede beyin cerrahının olmazsa olmaz cihazlarından tomografi cihazı yok. Uzman doktor olmadığı için, bir ayda 6 böbrek hastasının öldüğü Hakkári Devlet Hastanesi'ne peş peşe uzman doktor atanıyor.

Bir ay öncesine kadar sadece 5 uzman doktorun görev yaptığı Hakkári il merkezinde bu sayı 11'e çıktı. Ataması yapılan 5 uzman doktorun daha göreve başlaması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Hakkári'ye uzman doktor atamalarına başlarken, kente ilk kez bir beyin cerrahı da atadı. Ancak Hakkári Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Dr. Gökhan Gökçe, beyin cerrahlarının çok sık kullandığı tomografi cihazının olmadığını görünce şaşırdı.

İstanbul Hadarpaşa Numune Hastanesi'nden Hakkári Devlet Hastanesi'ne atanan Dr. Gökhan Gökçe, kente severek geldiğini belirterek, ?Burada tomografi cihazı yok, bu cihaz olmazsa burada kalmamın anlamı kalmıyor. Tomografi olmazsa acil kanamalı ve diğer hastalara müdahale edemeyeceğiz, bunun sıkıntısını yaşacağız' dedi.

Başhekim Dr. İdris Ethemoğlu, bugüne kadar hastaneye hiç beyin cerrahı atanmadığı için tomografi cihazı bulunmadığını söyledi. Ethemoğlu, ?Cihazın alınması için gerekli birimlere yazılı başvuruda bulunduk' dedi.

Hastaneyi ziyaret eden Hakkári Valisi Erdoğan Gürbüz de kentte uzman doktor sıkıntısının giderilmeye başlandığını söyledi. Gürbüz, ?Daha önce 16 uzmanın bulunduğu Hakkári il ve ilçelerinde bu sayı 21'e yükseldi. Bugüne kadar hiç uzman doktora kavuşmayan Şemdinli İlçesi'nde 2 uzman doktor görev yapıyor' diye konuştu.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber