Sahte 'Alo 155' ile 4 milyonluk vurgun

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak aradıkları vatandaşları dolandıran bir şebeke daha açığa çıkarıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Şubat 2018 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte 'Alo 155' ile 4 milyonluk vurgun

4 ayda 42 mağdurdan 4 milyon liralık vurgun yapan şebekenin, bazı mağdurlara evlerini ipotek ettirerek kredi çektirdiği belirlendi. 17 kişilik şebeke, telefon numaralarını bilgisayar programları aracılığıyla +155 yaparak aramaları gerçekleştiriyormuş. Şebekenin 16 üyesi de aynı suçtan daha önce tutuklanmış.

20 adrese baskın

Şebekeyi dolandırılan bir vatandaşın şikayeti ortaya çıkardı. İhbar üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından şebeke mensuplarının, kimlik ve adres bilgilerini belirledi. Ardından da İstanbul, İzmir, Şanlıurfa ve Antalya'da operasyonlar düzenlendi. Yaklaşık 20 adrese yapılan baskınlarda 17 kişi gözaltına alındı.

Evlerini sattırdılar

Baskın yapılan adreslerde uyuşturucu, 60 bin liralık ziynet eşyası ve 21 cep telefonu ele geçirildi. Polisin gözaltına aldığı şebeke üyelerinin 42 vatandaşı dolandırdığı tespit edildi. 4 aylık sürede 4 milyon liralık vurgun yaptığı tespit edilen şebekenin, bazı vatandaşları kandırarak evlerini sattırdığı, bazılarına da evlerini ipotek ettirerek kredi çektirdiği öğrenildi.

+155 hilesi

Şebekenin dolandırıcılık olayında kullandıkları telefon numaralarını bilgisayar programları aracılığıyla değiştirip +155 yaparak 'Polis İmdat' numarasına benzettiği belirlendi. Kendilerini telefonda polis, asker, savcı olarak tanıtan çete üyeleri, aradıkları vatandaşları "Terör örgütleri banka hesaplarınızı kullanıyor" ya da "Şu an banka hesaplarınızı boşaltıyorlar" gibi bahanelerle kandırarak dolandırıyordu. Aynı şebekenin 16 üyesinin de daha önce gerçekleşen operasyonlarda yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.

Ferit Zengin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber