İstanbul'da ölmek artık bedava

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl 40 binden fazla yeni mezara ihtiyaç duyan İstanbul Belediyesi, ilginç bir uygulamayı yürürlüğe koyuyor.

2006 Mart'ından bu yana tüm cenaze hizmetlerini özel sektör eliyle ücretsiz veren belediye, cenazeleri memleketinde toprağa vermek isteyenler için de ücretsiz nakil uygulaması başlattı. Bundan böyle işçi, memur ve emekliler ile birinci derece yakınlarını, vefatları halinde şehir dışına ücretsiz nakledecek.

TOPBAŞ YÖNETMELİĞİ İMZALADI

İstanbul Belediyesi, bugüne kadar sadece yeşil kartlı olanlar ve fakirlik ilmühaberi sahiplerinin cenazelerini ücretsiz taşıyordu. Mezarlıklar Müdürlüğü'nün yönetmeliğindeki değişiklik Başkan Kadir Topbaş tarafından imzaladı. Günde ortalama 160 kişinin vefat ettiği İstanbul'da, 13 cenaze ücretsiz olarak memleketine götürülüyor. Geri kalanlar İstanbul'da defnediliyor. Bu da mezarlık sorununu gündeme getiriyor. Yılda 40 binden fazla gömü yapan Mezarlıklar Müdürlüğü, bedava cenaze nakli ile cenazelerin yarıya yakınını Anadolu'ya göndermeyi hedefliyor. İstanbul dışına defnedilecek cenaze için ücretli taşıma işleminin kilometredeki 35 yeni kuruş olan ücreti 3 senedir değiştirilmedi. Üstelik 130 YTL olan tabut ve 45 YTL olan ilaçlama ücretlerini de kaldırdı.

SOĞUTMALI ARAÇLAR GÖREVDE

Cenazeler şehir dışına soğutma sistemine sahip 29 araçla naklediliyor. Bunlardan 11 tanesi 4 tabutu aynı anda taşıyabiliyor. Diğerleri ise çift tabutu götürebiliyor. Anadolu'ya cenaze naklinin artmasıyla bütün araçlar 4 tabut kapasitesine sahip olacak ve aynı il veya güzergâhtaki cenazeleri dağıta dağıta gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber