Doktora tezine hibe kredi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başarılı doktora tezleri artık üniversitelerin tozlu raflarında kalmayacak. Doğru projesi olan öğrenciler ve girişimcileri başarıya taşıyacak yol, sıfır faizli ya da karşılıksız teşviklerle dolu.

Sanayi Bakanlığı'nın başlattığı 'San-Tez Programı' üniversite-sanayi-kamu işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor. Üniversitelerde doktora veya yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin tez konularının KOBİ'ler tarafından talep edilen, imalat sanayiine yönelik yeni teknolojilere dayalı ürün, üretim yöntemi hibe kredilerle destekleniyor.

SAN-TEZ PROJESİ

Desteklenmesine karar verilen San-Tez projelerine en yüksek destek oranı yüzde 75. Bu programdan yararlanmak isteyen üniversite ve kuruluşun, projesini biri ıslak imzalı, 2 kopya halinde hazırlayarak Sanayi Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne teslim etmesi gerekiyor. San-Tez'de 2007 yılının ilk döneminde değerlendirmeye alınacak projelerin son kabul tarihi 15 Haziran 2007.

'0' FAİZLİ KREDİ

KOSGEB, KOBİ'lere 9 Nisan tarihinden itibaren sıfır faizli 'ihracat', 'istihdam', 'gıda sektöründe makine teçhizat alımı ve 'deri sektörünün OSB'lere taşınması'na yönelik 4 yeni kredi kullandıracak. Kredinin uygulanmasına, Ziraat, Halk ve Vakıfbank'la imzalanacak protokolün ardından başlanacak. Üst limiti yaklaşık 100 bin dolar olarak belirlenen kredilerin vadesi 2 yıla kadar çıkıyor. Kredi almak için söz konusu bankalara başvurmak gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber