Bayındırlık müfettişleri, bu yıldır teftişe gönderilmemekten şikayetçi oldular

Haber Giriş : 12 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli müfettişler, Başbakan Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek Teftiş Kurulu Başkanı Aydın Yakup Çetin'in kendilerini bu yıl teftişe göndermediğini ileri sürdüler.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerinden, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na ilginç bir mektup geldi. Bakanlık Teftiş Kurulu heyetinin 80 müfettişten oluştuğu belirtilen mektupta, Teftiş Kurulu Başkanı Aydın Yakup Çetin'in, 2004 yılı için bir teftiş programı yapmadığı ve müfettişlerin Ankara'da oturduğu vurgulandı. Mektupta, her yıl yaz aylarında gerçekleştirilen "teftiş programı" gecikmesi nedeniyle, bir çok kamu inşaatının bu yılki teftişinin başlanamadığı kaydedildi.

Mektupta ayrıca, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli müfettişlerin, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek fotokopi çektiremedikleri belirtilerek, "Müfettişlerimizin, bir sayfa fotokopi çektirmek için form doldurulup bunu başkana imzalatması gerekiyor" denildi.

Müfettişlerin mektubunda, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yüzde 300'e varan keşif artışları yapıldığı, Bingöl Deprem Konutları'nda bir çok imalat eksikliği olmasına rağmen yapıların geçici kabulleri yapılarak, müteahhitlerin gecikme cezası ödemelerinin engellendiği de öne sürüldü.

Çetin: "Henüz yıl bitmedi"
Teftiş Kurulu Başkanı Aydın Yakup Çetin ise, mektupta yeralan iddialarla ilgili açıklama yapamayacağını belirterek, açıklamanın ancak Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen tarafından yapılabileceğini söyledi. Çetin, 2004 yılı için teftiş programı yapılmamasına ilişkin iddiaya ise, "Henüz yıl bitmedi" yanıtını verdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber