İzmit'te ?Gaffur pijamalı' tapu eylemi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmit'in Derince İlçesi'nde, belediyenin çalışanlara olan borçlarına karşılık yaptırttığı 240 dairenin tapusunu hala alamadıklarını söyleyen konut sahipleri, çizgili pijamalar giyip kent merkezinde protesto eylemi yaptı.

17 yıldan bu yana oturdukları konutların tapusunu alamadıklarını, her gelen belediye yönetiminin sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyen eski belediye çalışanları, dairelerin belediyeden olan birikmiş alacaklarına karşılık yapıldığını belirterek, ?O dönemde belediye maaş ve sosyal hakları ödeyemediğinden bize bu daireleri yaptı. Kabul ettik. Ancak 17 yıldır tapu vermiyorlar. Oturduğumuz binalar tapuda hala yol ve tarla olarak görünüyor. Sorunumuzla da kimse ilgilenmiyor? dedi.

Sorunlarına dikkat çekmek için bu protesto yöntemini seçtiklerini söyleyen 240 hane sahibi ile onların eş ve çocukları, Merkez Bankası önünde toplandı. Daha sonra Yürüyüş Yolu'ndan slogan atarak Sabri Yalım Parkı'na giden sakinler, burada megafonla konuşarak, belediyenin geçmiş ve mevcut yönetimlerini şikayet etti. Kalabalık yaklaşık bir saat süren protesto eyleminin ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber