Kavgaya gelen polis 12 hayatı kurtarmış

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şirinevler Mahmutbey Caddesi'ndeki önceki gün çöken Jale Apartmanı'nda son anda canlarını kurtaran 12 kişinin, binalarını oturulamaz hale getiren müteahhidi tartakladığı ve kavgayı ayırmaya gelen polis tarafından kurtarıldıkları anlaşıldı.

MEGAFONLA UYARI

Mucize kurtuluş şöyle gerçekleşti: Boşaltılan binalarına gelip eşyalarını almak isteyen vatandaşlar, inşaat yaparken apartmana hasar verdiğini iddia ettikleri Müteahhit Halil Kocabıyık'ı görerek tartışmaya başladı. Şiddeti artan kavgayı ayırmak için çevre sakinleri polise haber verdi. Belediyeye bağlı çalıştığını, iş makinelerinin de belediyeye ait olduğunu söyleyerek vatandaşları kandırmaya çalışan Kocabıyık ile apartman sakinleri arasında yaşanan kavga kısa sürede sona erdi. Kalan eşyalarını almak için bir ay önce boşaltılan hasarlı binaya giren vatandaşlar, işleriyle meşgul olurken, bina sarsılmaya başladı. Bu sırada kavgayı ayırmak için olay yerine gelen polis ekipleri sarsıntıyı fark ederek içerideki vatandaşlara megafonla uyarı yaptı.

MİDYE KABUĞU ÇIKTI

Binanın enkazında Bakırköy Cumhuriyet Savcısı inceleme yaparken, İTÜ'nün bilirkişi heyeti enkazdan numune aldı. Adli bilirkişi Bülent Gönen, projeleri inceledikten sonra raporunu hazırlayacağını belirterek, ?İlk izlenimim temeli zayıf, beton kalitesi kötü. Betonda midye kabukları var? dedi. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise, apartmanın Marmara depreminde hasar görmediğini, yan binadaki hafriyat çalışması nedeniyle göçük meydana geldiğini söyledi. Bu arada, yan binanın müteahhidi Halil Kocabıyık, dün polise giderek teslim oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber