Harbiyelilerden 'Gül karşıtı eylem'e destek mesajı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2007 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'nın sert açıklaması ve hükümetin verdiği yanıtın yankıları sürerken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto için Ankara'da yapılan mitingde, Harp Okulu öğrencilerine ait olduğu belirtilen bir mesaj okundu. "Bir ulusun başarısı tüm ulusal güçlerin bir yere yönelmesiyle mümkündür" şeklindeki mesajı, mitinge katılan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un uzun süre alkışlaması dikkati çekti.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), dün Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde "Atatürk'ün emrindeyiz" adlı bir miting düzenledi. Türkiye ve KKTC'deki üniversitelerden 2 bini aşkın öğrencinin katıldığı mitingde, Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı protesto edildi. Sabah saatlerinde, 10. Yıl ve Harbiye marşlarının söylenmesiyle başlayan mitinge katılanlar "Çankaya laiktir, laik kalacak", "Çankaya yolları şeriata kapalı", "Lüzumsuzsa söndür ampulü" sloganları attı. Mitingde, "Amerikan Gül'ü Çankaya'ya çıkamaz" "864 rakımlı tepede Gül yaşamaz", "Gül'ü sevmiyoruz, dikenine katlanmayacağız" yazılı pankartlar da açıldı.

"Masmavi gözlerle bakıyoruz"

Harp Okulu öğrencilerine ait olduğu dile getirilen ve öğrencilerin büyük bir coşkuyla karşıladığı mesajda da şöyle denildi:

"Atatürk'ün masmavi gözleriyle bizler de sizlere bakıyoruz. Bir ulusun başarısı, tüm ulusal güçlerin bir yere yönelmesiyle mümkündür. Yepyeni bir aydınlık için buradayız. Bugün sizinle birlikteyiz." CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın'ın da katıldığı mitinge Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur'un gönderdiği kutlama mesajı da büyükkalkış aldı. Yeni Türkü'nün konser verdiği mitingin ardından gençler, otobüslerle Anıtkabir'e gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber