Türbanlı öğretmenli ilgili karar: Danıştay 2. Daire dosyayı havale etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2. Daire, 17 Mayıs'taki saldırıya gerekçe gösterilen türban kararıyla ilgili karar düzeltme dosyasına bakmak istemedi. Dosyaya İdari Dava Daireleri Kurulu bakacak

Okula zaman zaman türbanıyla giden öğretmen Aytanç Kılınç'ın müdürlük yapamayacağına yönelik kararı nedeniyle saldırıya uğrayan Danıştay 2. Daire, aynı dosyaya bir daha bakmak istemedi. Dosyayla ilgili karar düzeltme başvurusuyla ilgili olarak yapılan oturumda, üyelerin bu yöndeki talebi nedeniyle türban davası İdari Dava Daireleri Kurulu'na gönderildi. Dosyanın, saldırının 17 Mayıs'taki yıldönümüne kısa bir süre kala sonuçlandırılması bekleniyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e yönelik suikast girişiminin ardından eylemlerdeki benzerlikler nedeniyle yeniden tartışılan Danıştay saldırısı, 2. Daire'nin geçen ay yaptığı oturumda gündeme geldi.

2. Daire, üye Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği, Daire Başkanı Mustafa Birden ve üyelerin yaralandığı saldırıya gerekçe gösterilen türban dosyasının karar düzeltme istemine ilişkin bir oturum gerçekleştirdi.

Mustafa Birden'in başkanlık ettiği oturumda, üyeler, dosyayı yeniden görüşmek istemediklerini söyledi. Birden de üyelerin saldırıya uğramalarına neden olan dosyaya bakmak istemediklerini, bu nedenle heyet oluşturmanın mümkün olmadığını belirterek, davayı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na gönderdi.

Kurul karar verecek

Mevzuata göre, dairelerin heyet oluşturamadığı dosyalara ilişkin kararı kurul veriyor. Kaynaklar, üyelerin çekindikleri için değil, moral bozukluğu ve tarafsız kalamayacakları gerekçesiyle bu kararı verdiklerine dikkat çekti. Kurul, 2. Daire'nin kararının düzeltilmesine yer olmadığına hükmederse, Kılınç dosyası yeniden yerel mahkemeye gönderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber