Fuhuş çetesinde 7 polis memuru!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Nisan 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

196 kişinin gözaltına alındığı fuhuş operasyonunda,çeteyle bağlantılı 7 polis memuru tespit edildi

İSTANBUL'DA 2 aylık bir takibin ardından gerçekleştirilen ?Şafak? adlı operasyonda uluslararası kadın ticareti yapan, birbiriyle bağlantılı iki ayrı şebeke çökertildi. 8 otel ve 17 eve eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda gözaltına alınan, aralarında iki ayrı şebekenin elebaşıları, kadın satıcıları ve yabancı uyruklu kadınlarının da bulunduğu 196 kişinin sorgusu sürüyor. Yürütülen soruşturmada, fuhuş şebekesinin yaptığı telefon görüşmelerine polis memurları da takıldı.

Yapılan teknik çalışmalarda, çete ile bağlantılı 7 polis memuru tespit edildi. Bunlardan 3'ü gözaltına alındı. Polis memurların çeteye yurt dışından getirilen kadınlarının giriş-çıkış işlemleri ile bazı bilgiler konusunda yardımcı olduğu öğrenildi. Şebekeye yardımcı olduğu tespit edilen 7 polisten birinin ?tek yıldız? emniyet müdürü olduğu iddia edildi.

Haftalık-aylık paket servis

Şebeke liderlerinden Ş.Z.'nin, Bakırköy'deki evinde müşteri listesinin bulunduğu telefon fihristi ele geçirildi. Polis listeyi araştırırken kadınların, erkeklere haftalık veya aylık olarak da kiralandığı ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber