29/04/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2007 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, 2 günlük ziyaret için Ankara'ya geliyor.

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Müşerref ve Karzai'yi Çankaya Köşkü'nde karşıladıktan sonra, konuk cumhurbaşkanları onuruna akşam yemeği verecek.

- Yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Antalya'nın Alanya ilçesinde bir yakının cenaze törenine katılacak.

3- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır'da Hevsel Bahçelerine Sulama Suyunun Ulaştırılması törenine katılacak.

4- İstanbul'da, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla "Cumhuriyet için Çağlayan Mitingi" gerçekleştirilecek.

5- Eski bakanlardan Ümit Haluk Bayülken'in cenazesi, Dışişleri Bakanlığı'ndaki tören ve Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

6- Şırnak'ta şehit olan Piyade Çavuş Mustafa Kirazoğlu'nun cenazesi, Konya'nın Yunak ilçesinde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

7- KKTC Dışişleri Bakanı Avcı'nın AA'ya demeci...

- Avcı, Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas'a üçüncü bir ülkede görüşme çağrısında bulundu

8- Siyasi partilerden...

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Bursa'da partisinin Arabayatağı Mahalle Temsilciliği'nin açılışını yapacak, İnegöl'de de ilçe kongresine katılacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İzmir'de partisinin 6. olağan il kongresinde konuşacak.

9- TEKEL, özelleştirmeye hazır.

- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TEKEL'e ait sigara fabrikalarının blok satış yoluyla özelleştirilmesine dönük tüm hazırlıkları tamamladı.

- İdare, TEKEL'in Kartal, Beykoz, İzmir-Alsancak ve Ankara-İncek'teki rantı yüksek gayrimenkullerini de Zincirlikuyu ve İETT arazisi modelleriyle satacak.

10- İlk çeyrekte serbest bölgeler...

- 3 ayda serbest bölgelerde toplam ticaret hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 artarak 5,6 milyar dolar oldu.

- Serbest bölgelerden Türkiye'ye yapılan satışın yüzde 85'ini hammadde ve yatırım malları oluşturdu.

11- Otomotiv sanayiinin 2015 planı...

- Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Genel Sekreteri Özlem Gülşen: "Türkiye'nin otomotiv üretimindeki 2015 planı 2 milyon araç üretimi. Bunun için çok ciddi yatırımların sağlanması gerekiyor."

-"Biz 2015'te 2 milyon araç üretimine ulaştığımızda dünya 2020 yılında 100 milyon araç üretimine ulaşacak. Bu da dünyada yüzde 2'lik bir paya sahip olacağımız anlamına geliyor."

12- Futbolda Turkcell Süper Lig, Türk Telekom Lig (A), Lig (B) Yükselme ve Klasman Gruplarında haftanın maçları yapılırken, Üçüncü Futbol Ligi'nde sezon, bugünkü maçlarla tamamlanacak.

- Turkcell Süper Lig maçlarında lider Fenerbahçe, sahasında Denizlispor ile karşılaşırken, lig ikincisi Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor'a konuk olacak.

13- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi "Dörtlü Final" 1. devre mücadelesi, Ankara'da DYO Karşıyaka-Fenerbahçe ve Vakıfbank Güneş Sigorta-Eczacıbaşı maçlarıyla sürüyor.

14- Ümit Milli Futbol Takımı, 2 Mayıs Çarşamba günü başkent Oslo'da Norveç ile yapacağı özel maç öncesinde İstanbul'da toplanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber