FETÖ'cülerin tedbirleri ByLock'tan çıktı

İstanbul'da, terör örgütü FETÖ'nün gizli haberleşme program ByLock kullanıcılarına yönelik olarak düzenlenen operasyonda 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 19'u gözaltına alınan şüphelilerin deşifre edilen Bylock görüşmelerinde ise örgüte desteğiyle bilinen basketbolcu Enes Kanter'e destek görüşmelerinin yanı sıra "Niçin yakalanıyoruz" tahlillerinin yer aldığı korunma tedbirleri ortaya çıkarıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2018 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cülerin tedbirleri ByLock'tan çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar savcılarınca örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcılarına yönelik olarak sürdürülen çalışmalarda, daha önce gözaltına alınan ByLock kullanıcılarının mesajlarının deşifre edilmesinden 34 şüpheli daha tespit edildi. Tespitin ardından haklarında gözaltı kararı çıkarılan 34 isimden 19'u dün sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 4 ilde düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin Bylock yazışmaları üzerinde yapılan incelemede şüphelilerin, 2015 ve 2016 yılları arasında yaptıkları görüşmelere ulaşıldı. Deşifre edilen yazışmalar arasında şüphelilerin birbirine yazarak gönderdiği "Niçin yakalanıyoruz" başlıklı bir yazı tespit edildi.

FETÖ ablası olduğu öne sürülen şüphelinin yazıp diğer kullanıcılara gönderdiği mesajda, örgüt üyelerinin teknik bilişim malzemelerini iyi imha edememesinden şikayetçi olduğu ifade edilirken, FETÖ elebaşını H.E.(Hoca Efendi) diye kodlayıp fotoğraflarını birbirlerine atan örgüt üyelerinin mesajlarından da yakındığı tespit edildi.

Örgüt üyesi şüphelisi sözde ablanın deşifre edilen ByLock yazışmalarında alınacak önlemleri şu şekilde sıraladığı öğrenildi..

"Arkadaşlar şu ana kadar gözaltından tutuklamaya geçiş, daha çok yakalanan evrak, kurban, burs, bağış, himmet, mütevelli ve ders grubu listeleri.

Yanlış ifade, panik yapmak, avukat gelmeden ifade vermeye başlamak, teknik bilişim malzemeleri (CD, Bilgisayar, laptop vb.) yakalatma ve şikayet etmelerden kaynaklı. Dikkat ederseniz çoğu da bilgi-belge- teknik malzemeler..Yani iyi bir arama taramadan kaynaklanan deliller oluşturuluyor. Bu nedenden kaynaklanıyor.

'Hangi düşünceler bizi ele veriyor'... bize bir şey olmaz düşüncesi. Ben gerekli temizliği yaptım kanaati. Bundan ne çıkar ki...Bize gelinceye kadar o hooo...Ben ölürüm de bunlardan ayrılmam (H.E. ile fotoğraf gibi) Bana bunlar özel hatıra...Bunlar çok kıymetli siz bunun değerini bilmezsiniz,

Gelecek sene hizmet için bunlar lazım olacak...Her sene kurban çalışması var...Bir yerde listeler dursun unutmayayım...Bir kaç defa aradılar bir sey bulamadılar ki...

Ben her şeye razıyım... Hapisse hapis..Biz bu işi yolda bulmadık... Bu hizmet ne emeklerle buraya geldi...

Siz kendinize bakın ben temizim zaten...Benim sakladığım yeri cinler bile bulamaz...

Yakında bu süreç bitecek zaten... benim filan yerde tanıdığım var zaten, ona söylerim bize yardımcı olur...vb. vs.. Arkadaşlar, ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor. Ateş hepimizi yakıyor"

Diğer bir yazışmada ise, ABD'deki basketbolcu Enes Kanter'e destek vermek için paylaşımlar yapıldığı belirlendi. Yapılan deşifre çalışmalarında"Soyadımı Gülen yapacağım" söylemleri ile gündeme gelen Kanter için en iyi oyuncu seçimleri için telefon ve tabletlere, farklı tarayıcılar yüklenmesi ve Enes Kanter'e oy verilmesi talimatı tespit edildi.

Ferit ZENGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber