Çelik, YYÜ'nün yeni rektörünü ziyaret etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Nisan 2007 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da gezi incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) yeni Rektörü Prof. Dr Hasan Ceylan'ı ziyaret etti.

Önceki gün Van'a gelen ve çeşitli açılışlara katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, son valiler kararnamesiyle Van Valisi olarak atanan Özdemir Çakacak'ı ziyaret ettikten sonra Vanlı esnafları gezdi.

Esnaf gezisinin ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ı ziyaret ederek kısa bir süre sohbet etti.

Yeni atanan rektörün Van'ı ve Vanlıları çok iyi tanıdığını belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Rektörümüz Hasan Ceylan Van'daki sosyal yapıyı bilen biridir. Bu açıdan dışardan Van'a gelip rektörlük yapacak birinden ziyade, Ceylan bu konuda bütün dengeleri bilen ve üniversiteyi yakından tanıyan biri olması nedeniyle faydalı olacağına inanıyorum. Üniversiteler Milli Eğitim Bakınlığı ile ilgili kuruluşlardır. Üniversiteleri siyasi olarak temsil eden Bakanları da benim, YYÜ'nün her türlü problemine nokta koyma yeni çozümler üretmek, kaynak üretmek, veya her başları sıkıştığı zaman dertleri olduğunda onların aramalarına çağrılarına her zaman açık olduğumu, kapıların açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Üniversitemizin gelişmesi için Van milletvekili sıfatıyla Milli Eğitim Bakanı olarak üniversiteninin elinden tutarak daha da ötelere gitmesi için ne gerekiyorsa yapmayı vazife olarak görüyorum. Bu birlikteliğin sağlanması Belediye, Valilik diğer kuruluşlarla yakın iş birliği içerisine gidelirse bu üniversitenin halkla butunleşmesi ve halkında üneversiteyi sahiplenmesi acısından olmaz sa olmazıdır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber