1 Mayıs 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem - 1 Mayıs 2007 - Salı

1- Cumhurbaşkanı seçimi...

- Anayasa Mahkemesinin; CHP'nin, cumhurbaşkanı seçimi ilk turunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı görüşmeye başlaması bekleniyor.

2- AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son gelişmeleri değerlendirecek.

3- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

4- 1 Mayıs kutlanıyor...

- İstanbul'da izinli miting Kadıköy İskele Meydanı'nda, Ankara'da ise Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak.

- İstanbul'da 1 Mayıs 1977'deki olaylar sırasında ölenleri anmak amacıyla DİSK öncülüğünde Taksim Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na da çelenk bırakılacak.

- 1 Mayıs, dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen: "100'e (milyar dolar) 8 kaldı."

- "Son 12 aylık ihracat 92 milyar doları aştı."

- "100 milyar dolarlık ihracat için, gerekli artı 15 milyar dolarlık ihracatın yarısını 4 ayda yaptık."

6- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci ve beraberindeki heyet ile İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir ve beraberindeki baro başkanlarını ayrı ayrı kabul edecek.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfının, "Avrupa Birliği, Almanya ve Kuzey Ren Vestfalya'da Türk Girişimcilerin Ekonomik Gücü" başlıklı araştırmasının sonuçlarıyla ilgili Ankara'da yapılacak toplantıya katılacak.

8- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara'da partisinin il başkanları toplantısına katılacak.

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının açılışında konuşacak.

9- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılandıkları davaya devam edilecek.

10- Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yaşanan sel ile ilgili gelişmeler izleniyor.

11- Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2007 Mevlana'yı Anma Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek programlar hakkında basın toplantısı yapacak.

12- Akdeniz Üniversitesince düzenlenen 10. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği, Antalya'da başlıyor.

13- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2007 Nisan ayı ihracat verilerini, Amasya'nın Merzifon ilçesinde açıklayacak.

14- Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanlar Konseyi toplantısı, Samsun'da yapılacak.

- TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da katılacağı toplantıda, Orta Karadeniz Bölgesi'nde "Karşılaştırmalı Sektör Analizi- Sorunların ve Göreli Üstünlüklerin Tespiti" araştırmasının sonuçları da açıklanacak.

15- Toplantı...

- Koç Holding AŞ Olağan Genel Kurul toplantısı, holdingin Nakkaştepe tesislerinde gerçekleştirilecek.

- Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran, cumhurbaşı seçimi ve buna ilişkin sürece dair İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

16- 37 sektöre "kapsamlı" vergi incelemesi...

- Maliye Bakanlığı, bu yıl vergi denetimi yapılacak sektörleri belirledi.

- İnşaat ve konut, ulaştırma ve haberleşme, elektrik, gaz, petrol ve su, imalat sanayi, turizm, otelcilik ve restaurant işletmeciliği ile sağlık sektörü yıl sonuna kadar kapsamlı denetime tabi tutulacak.

17- Beden ve ruh sağlığı için kent ormanı...

- Mersin'de çok amaçlı düşünülerek oluşturulan kent ormanı, bitki örtüsünün yanında, spor aletleri, seyir kulesi, 1500 yıllık tarihi dokusu ve 441 yıllık sedir kütüğü gövdesiyle ilgi topluyor.

- Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara:

- "Bu ormanı beden ve ruh sağlığına katkı sağlamak için kurmuştuk. Her geçen ay amacımıza ulaşıyoruz"

18- Fenerbahçe Kulübünün, Yüce Önder Atatürk'ün külübü ziyaretinin yıl dönümü ve kulübün kuruluşunun 100. yılı nedeniyle düzenlenen "Ata'ya Şükran" koşusunun startı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yöneticilerin de katılacağı törenin ardından verilecek.

19- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Liverpool ile Chelsea takımları Arfield Road Stadı'nda karşılaşacak.

20- TMOK Başkanı Togay Bayatlı'dan futbola uyarı:

- "Bu kaos, bu şekilde devam ederse futbol ligi biter, kapanır."

- "Futbolda şike de var, teşvik de var." - "Ali Koç'un tek kabahati, böyle bir yönetim içinde olması."

Anadolu Ajansı


ANKA, 1 MAYIS 2007 SALI GÜNDEMİ

-GÖZLER ANAYASA MAHKEMESİ'NDE

-Anayasa Mahkemesi'nin, cumhurbaşkanlığı seçimi 1'inci tur oylamasının iptali ve yürürlüğün durdurulmasına ilişkin CHP'nin yaptığı kritik dava başvurusunu bugün ele alması bekleniyor.

-Anayasa Mahkemesi'nde, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılandıkları davaya da devam edilecek.(Saat:10.00)

-AKP GRUBU TOPLANIYOR

-AKP Meclis Grup toplantısı yapılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yapılan MYK toplantısının ardından, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.(Saat:11.00)

-BAKANLAR KURULU TOPLANTISI

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Toplantıda son siyasi gelişmelerin yanı sıra, gündemde yer alan konlar görüşülecek.(Saat:14.00)

-CUMHURBAŞKANI SEZER'İN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer sırasıyla, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci ve beraberindeki heyeti ve İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir ve beraberindeki baro başkanlarını Köşk'te kabul ediyor.(Saat:14.50/15.10)

-DYP LİDERİ AĞAR, İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA

-DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin il başkanlarıyla bir araya geliyor.(Saat:10.00)

-1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLANIYOR

-1 Mayıs İşçi Bayramı kutlanıyor. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, bazı siyasi partiler, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, sanatçı, yazar ve aydınlar, İstanbul'da kutlamaları, izin verilmemesine karşın Taksim Meydanı'nda yapacak. Taksim'de kutlamalar nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken, bazı yollar trafiğe kapatıldı ve Taksim Meydanı'nın çevresinde bulunan okullarda da tatil ilan edildi.

-TÜRK-İŞ de 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Kadıköy İskele Meydanı'nda kutluyor.

-1 Mayıs Kutlamaları Ankara'da da Sıhhiye'de Abdi İpekçi Parkı'nda yapılacak. Ankara'da 1 Mayıs nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı ve bazı yollar trafiğe kapatıldı.

-NİSAN AYI İHRACAT RAKAMLARI AÇIKLANIYOR

?Türkiye İhracatçılar Meclisi, Nisan ayı ihracat rakamlarını Amasya'da açıklayacak.(Saat:10.30)

-KOÇ HOLDİNG GENEL KURULU YAPILIYOR

-Koç Holding Genel Kurulu, Koç Holding Nakkaştepe Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.(Saat:16.00)

-AİHM, DKP'NİN KAPATMA DAVASINI SONUÇLANDIRIYOR

-Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, kapatılan Demokratik Kitle Partisi ve eski başkanı Şerafettin Elçi'nin şikayeti üzerine açılan davaya ilişkin kararı Perşembe günü açıklayacak.

-MALİYE YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 33.9 MİLYON YTL VERGİ TOPLADI

-Maliye, yılın ilk üç ayında 46 milyon 109 bin YTL vergi topladı. Bu oranın 22 milyon 512 bin YTL'si dolaylı vergilerden, 11 milyon 429 bin YTL'si de dolaysız vergilerden oluştu.

-IMF/DÜNYA BANKASI: ?ÇOCUK YAŞTA ANNELİK? DÜNYADA AZALDI TÜRKİYE'DE ARTTI

-Tuzla Belediyesi'nin yeni evlilere dağıttığı belirtilen ?Delilleriyle Aile İlmihali?nde kız çocuklarının 9 yaşında evlenebileceği iddiasının yer alması tartışılırken, Türkiye'nin, çocuk yaşta anneliğin yaygınlığı konusunda dünyanın en geri ülkeleriyle aynı grupta yer aldığı ortaya çıktı.

-İSO BAŞKANI KÜÇÜK: "KAPTAN DEĞİŞEBİLİR AMA TÜRKİYE YOLUNA DEVAM EDER"

-İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye ekonomisinin sağladığı istikrarın, iş başındaki hükümetin tek parti ya da koalisyon olup olmamasından önemli ölçüde bağımsız olduğunu söyledi.

-DÜĞÜN DAVETYESİNDE "BAKAN'IN YEĞENİ" İFADESİ

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 29 Nisan 2007 pazar günü Van'da evlenen yeğeni Fatih Çelik ile Aysel Arvas'ın düğün davetiyesinde, Fatih Çelik'in Bakan ile yakınlığını gösteren bir kart da yer aldı. Davetiyeye iliştirilen kartta "Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'in Yeğeni" ibaresine yer verildi.

-DİYANET: ?DÖVME YAPTIRAN TÖVBE ETMELİ?

-Diyanet İşleri Başkanlığı, eski çağlardan beri yapılan ve bir cahiliye adeti olduğunu ifade ettiği dövmenin, sağlık açısından zararlı olduğu gibi dinen de yasaklandığını belirtti. Başkanlık, ?Kişinin yaptırdığı dövmeyi kazıtması gerekir. Ancak bu operasyon vücuda zarar verecekse dövme olduğu gibi bırakılır. Bununla birlikte yapılan dövme gusül ve abdeste engel değildir. Fakat kişinin bundan dolayı tövbe etmesi gerekir? dedi.

-SHP LİDERİ KARAYALÇIN: ?İTTİFAK YOKSA TEK BAŞINA İKTİDAR HAYAL?

-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, solda yaşanan ittifak tartışmalarını değerlendirirken, ?Sosyal demokratlar bir birliktelik içine girmedikleri sürece, siyasette elde edebilecekleri en ileri kazanım koalisyon ortağı olmaktır? dedi.

ANKA HABER AJANSI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber