Ersümer ve Çakan duruşmasına 367 ertelemesi

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün yapılan Enerji Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın Yüce Divan'daki duruşması ertelendi.

Yüksek Mahkeme 367 başvurusunu saat 14.00'de görüşecek.


Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın bugünkü Yüce Divan yargılamaları Anayasa Mahkemesi'nin gündeminde bulunan 367'ye ilişkin başvuru gözetilerek, sanıkların ?daha rahat bir ortamda dinlenebilmeleri? için ertelendi.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, 367 başvurusuyla ilgili toplantının öğleden sonra saat 14:00'da yapılabileceğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'daki yargılanmalarının ?daha rahat bir ortamda? yapılabilmesi için ertelendiğini bildirdi. 367 başvurusu ile ilgili toplantının öğleden sonra saat 14:00'da yapılabileceği kaydedildi.

Yüce Divan'daki bugünkü duruşmaya sanıklar Zeki Çakan ve Cumhur Ersümer katılmadı. Yüce Divan'a başkanlık eden Haşim Kılıç, Zeki Çakan'ın avukatlarının dün Yüksek Mahkeme'ye bir dilekçe sunduklarını, dilekçede savunmanın ?daha rahat bir ortamda yapılabilmesi? için duruşmanın ertelenmesini istediklerini söyledi. Katılan vekillere ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na istemle ilgili görüşleri soruldu. Vekiller ve savcı diyeceğinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine Kılıç, ?Anayasa Mahkemesi'nin gündeminde bulunan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin başvuru gözetilerek, savunma hakkının kısıtlanmaması ve daha rahat bir ortamda dinlenebilmeleri için savunmalarının gelecek duruşmada alınmasına karar verildi? dedi.

Yüce Divan toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun gündemi belirleme üzerinde çalıştığını belirterek, 367 başvurusuyla ilgili toplantının öğleden sonra saat 14:00'da yapılabileceğini söyledi.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber