Özelleştirme İdaresi'nde Halkbank rahatsızlığı

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Siyasi gerilim Halkbank'ın halka arzında erteleme beklentisi yaratırken, bu durum Özelleştirme İdaresi'nde sıkıntı yarattı. Başarısızlık için B planı da hazırlayan Özelleştirme İdaresi, bunun kamuoyuna yansıması üzerine, Halkbank'ın halka arzıyla ilgili bir gecikme veya iptal ihtimalinin bulunmadığı bildirdi. Açıklamada, 1 Mayıs itibariyle yurtdışı pazarlama çalışmalarına yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildiği kaydedildi.

ANKARA(ANKA)-Siyasi gerilim Halkbank'ın halka arzında erteleme beklentisi yaratırken, bu durum Özelleştirme İdaresi'nde sıkıntı yarattı. Başarısızlık için B planı da hazırlayan Özelleştirme İdaresi, bunun kamuoyuna yansıması üzerine, Halkbank'ın halka arzıyla ilgili bir gecikme veya iptal ihtimalinin bulunmadığı bildirdi. Açıklamada, 1 Mayıs itibariyle yurtdışı pazarlama çalışmalarına yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildiği kaydedildi.

YABANCILAR İLGİ GÖSTERİYOR

Halkbank'ın halka arzında 4 Mayıs'a kadar gelen taleplerin yeterli

olmaması durumunda ihalenin iptali ve ertelenmesi bekleniyor. Özelleştirme İdaresi 2 Mayıs tarihinden itibaren talep toplamaya başlarken, gelecek hafta içinde teknik süreci sonuçlandırmayı hedefliyor. Piyasalardaki gelişmelere göre stratejide bir değişiklik olup olmayacağına da gelen taleplere göre karar verilecek. Yeterli talep gelmemesi durumunda yeniden değerleme ihtiyacı doğacak.

Bu durumun basına yansıması üzerine rahatsız olan Özelleştirme İdaresi'nce yapılan açıklamada, Halkbank'ın halka arzında gecikme ya da iptalin söz konusu olmadığı bildirildi. Açıklamada, ?1 Mayıs tarihi itibariyle yurtdışı pazarlama çalışmalarına yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterilmektedir. Bu halka arzda daha önceki tüm özelleştirme arzlarından daha çok daha yüksek bir talep toplanılması hedeflenmektedir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber