Türkiye, telif hakkında ABD'nin kara listesinde

Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD yönetiminin, şirketlerinin ürünlerinin telif haklarını yeterince koruyamayan ülkeleri sıraladığı 12 ülkelik "Telif Haklarını İhlal Eden Ülkeler" listesinde Türkiye de var.

ABD yönetimi, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 12 ülkeyi korsan yayınlarla yeterince mücadele etmediği gerekçesi ile "Telif Haklarını İhlal Eden Ülkeler" listesine soktu.

Bush yönetimi kararı, ABD'li müzik, film ve diğer lisanslı ürün sahibi şirketlere ait telif haklarının korunmaması nedeni ile aldı. Eleştirilerin özellikle Çin ve Rusya Fedarasyonu'na yönlendirildiği kararda Türkiye de "öncelikli izlenmesi gereken ülkeler" kategorisinde değerlendirildi. Diğer dokuz ülke arasında; Arjantin, Şili, Mısır, Hindistan, Israil, Lübnan, Tayland, Ukrayna ve Venezuella bulunuyor.

Bu ülkeler dışında 31 ülke de, "düşük seviyede telif hakkı ihlali gerçekleştiren ülkeler" kategorisinde değerlendirildi. Bu kategoriye sokulan ülkeler içinyapılan değerlendirme, bu ülkelerin en üst seviyede koruma sağlayacaklarına dair teminat vermemesinden kaynaklanıyor. Ülkeler arasında; Belarus, Belize, Bolivya, Kanada, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator, Guatemala, Macaristan, Endonezya, İtalya, Jamaika, Güney Kore, Kuveyt, Litvanya, Malezya, Meksika, Pakistan, Peru , Filipinler, Polonya, Romanya, Suudi Arabistan, Tayvan, Tacikistan, Türkmenistan, Pakistan, Özbekistan ve Vietnam bulunuyor.

teknolatte

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber