FETÖ'cü müdüre savcı koruması

15 Temmuz darbe girişimi gecesi meydana inen vatandaşı zorla dağıtmak isteyen FETÖ'cü emniyet amirini haber yapan gazeteci B. Ç hakkında dava açıldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Mart 2018 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü müdüre savcı koruması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine 15 Temmuz gecesi meydanlara inen vatandaşları dağıtmak isteyen emniyet amirini haber yapan gazeteci B. Ç hakkında skandal gerekçelerle dava açıldığı ortaya çıktı. Birecik Cumhuriyet Savcısı N.E hazırladığı iddianamede, Emniyet Amiri E.A'nın vatandaşı dağıtmaya çalıştığına yönelik haberin doğru olduğunu ancak haberden dolayı A. ile ona destek veren belediye başkanının adli ve idari yaptırıma maruz kalabileceği gerekçesiyle muhabirin suç işlediğini iddia etti. Savcı E., Emniyet Amiri E.E'nin FETÖ'den ihraç edilerek tutuklu yargılandığını ise görmezden geldi. Skandal iddianameden sonra hakkında dava açılan muhabir ise yargılanıyor. Geçtiğimiz günlerde ilk duruşması yapılan davanın ikinci duruşması mayıs ayına ertelendi.

HALKI DAĞITMAK İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak Şanlıurfa'nın Birecik İlçesinde meydanlara çıkan halkı dağıtmaya çalışan Birecik İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amiri E.A (FETÖ'den tutuklu) ile Birecik Belediye Başkanı M.F.P halkın tepkisiyle karşılaşmış ve güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşanmıştı. 15 Temmuz gecesi eline aldığı megafonla meydandaki vatandaşlara seslenen Emniyet Amiri A., "200 kişilik terörist bir grubun Suriye sınırından Türkiye'ye girdiği yönünde istihbarat aldıklarını söyleyerek, dağılmalarını istedi. Vatandaşın tepkisine neden olunca A'nın ardından belediye başkanı da benzer gerekçelerle vatandaştan dağılmalarını istedi. Yaşananlar ise anbean kameralara yansıdı ve bu durum gazeteci B.C tarafından haberleştirildi.

SAVCI: HABER DOĞRU AMA

Haberin ardından Belediye Başkanı P. ve A'nın şikayeti üzerine soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcısı N.E hazırladığı iddianamede muhabirin yaptığı haberin doğru olduğunu belirtip, haberin belediye başkanı ve polis amiri hakkında adli ve idari soruşturma açılmasına neden olabileceğini gerekçe göstererek cezalandırılmasını talep etti. İddianamede Emniyet amiri ile belediye başkanın yaptığı zorla dağıtma girişimi ise doğrulanıyor.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi sokağa çıkan vatandaşları dönemin FETÖ'cü emniyet amiri E. A dağıtmaya çalışmıştı.

TAM TERSİ BİR DURUM VAR

Davada müşteki olarak yer alan polis amiri E. A'nın ise Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ üyesi olmaktan yargılandığı ve Şanlıurfa T Tipi Cezaevinde tutuklu olduğu öğrenildi. Gazeteci B.C'nin avukatı A. O ise, "Birecik Belediye Başkanı ile terörle mücadele şube müdürünün sanık olarak yargılanması gerekirken tam tersi bir durum söz konusu. Böyle bir garabetle karşı karşıyayız" dedi.

KEMAL GÜMÜŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber