Etik Kurul, etik ihlalleri yayımladı

Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 2017 yılında etik ilkeleri ihlal eden yöneticilerin yaptıkları işlemeleri yayımladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Mart 2018 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Etik Kurul, etik ihlalleri yayımladı

Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 2017 yılında etik ilkeleri ihlal eden yöneticilerin yaptıkları işlemeleri yayımladı.

Yayımlanan kararlar, ilgili yöneticilerin isimleri karartılarak internet sitesine konulmuştur. Ancak benzer etik ilke ihlallerinin önüne geçilebilmesi için bu isimlerin kamuoyuna açıklanması daha uygun olacaktır.

İŞTE ETİK KURULUNUN YAYIMLADIĞI KARARLAR

1- Bir genel müdür vekili, dört eserinin birden Genel Müdürlüğe bağlı il opera ve bale müdürlüklerinde birçok defa sahnelenmesini sağlamış ve bunun sonucunda toplam olarak yüksek miktarda telif ücreti almıştır. Etik Kurul, Genel müdür vekilinin "Görev ve yetkilerin menfaat sağlamak amacıyla kullanılmaması" ilkesinin ihlal edildiğini belirtmiştir. İlgili karar için tıklayınız.

2- Bir ilçe kaymakamı, özel bir şirkete ait binek aracı kendi özel aracıymış gibi kullanmış ve dışarıya araç kendisininmiş gibi yansıtmış, ayrıca aracın akaryakıt veya benzeri giderleri de şirket tarafından karşılanmıştır. Etik Kurul bu durumun, "Saygınlık ve güven" ilkesinin ihlal ettiğini belirtmiştir. İlgili karar için tıklayınız.

3- Bir belediye başkanı, bir kafeteryayı ihale olmaksızın, başkanlık oluruyla uzatmış ve kafeteryanın su giderleri belediye tarafından karşılanmıştır. Etik Kurul, "Kamu malları ve kaynaklarının kullanımı" ilkesi yönünden ihlal kararı vermiştir. İlgili karar için tıklayınız.

4- Devlet Memurları Kanununun 68/B bendi uyarınca 1. dereceye atanmak isteyen bir müfettişin bu başvurudan bir ay sonra Şırnak'a görevlendirilmesi, Etik kurulca "Dürüstlük ve Tarafsızlık" ilkesine aykırı bulunmuştur. İlgili karar için tıklayınız.

5- Bir başkan, Ekim ayı toplantısında söz alarak konuşan üyeye, "Kendi işinize bakın. Size ne? Bakın iş başka yere gidecek. Size ne? Karışmayın. Bu nasıl ... yahu. Kesin! Mikrofonu kapattırmayın bana! Kesin! Ahlaklı olun! Konuyu kapatın... Arkadaşlar mikrofonu kapatın... Otur yerine... Çıkarken bağırma!" diye bağırmıştır. Kurul, "Nezaket ve saygı" ilkesinin ihlal edildiğine karar vermiştir. Karar için tıklayınız.

6- Bir vatandaş, belediyeye levha işi yapmış ama belediye borcunun bir kısmını ödemiştir. Etik Kurulu, ödeme gücü olmasına rağmen borcunu ödemeyen belediye başkanının "Dürüstlük ve tarafsızlık" ile "Saygınlık ve güven" ilkesinin ihlal edildiğine karar vermiştir. İlgili karar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber