Erdoğan: Cinsiyetci yaklasımların her turune karsıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadını veya erkegi aynı madalyonun iki yuzu gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olan bizler, cinsiyetci yaklasımların her turune karsıyız." dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2018 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Cinsiyetci yaklasımların her turune karsıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadını veya erkegi aynı madalyonun iki yuzu gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olan bizler, cinsiyetci yaklasımların her turune karsıyız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dunya Kadınlar Gunu munasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Aileden baslayarak hayatın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakarlıklarıyla dunyayı guzellestiren kadınların Dunya Kadınlar Gunu'nu tebrik eden Erdoğan, kurulan devletlerin harcını yoguran, Kurtulus Savası'nın gorunmez kahramanları olan, Cumhuriyet doneminde ulkenin katettigi mesafede cok onemli katkıları bulunan, istiklale ve istikbale yonelik tehditlere karsı en on saflarda mucadele eden kadınların, gelecegin insasında gunumuzde de onemli rol oynamayı surdurdüklerini belirtti.

"Cinsiyetci yaklasımların her turune karsıyız"

"Kadını veya erkegi, aynı madalyonun iki yuzu gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olan bizler, cinsiyetci yaklasımların her turune karsıyız." ifadelerini kullanan Erdoğan, insan onurunu yok sayan ve yasanan pek cok acının da musebbibi olan carpık zihniyetlere karsı mucadeleyi sonuna kadar surdurmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Erdoğan, bu tur cinsiyetci bakıs acılarının, degerlerle, tarihle ve sosyal hayatın dinamikleriyle de bagdasmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Siyaset, ekonomi ve egitim basta olmak uzere hayatın her alanından kadını dıslayan bir anlayıs, sadece hanım kardeslerimiz icin degil, butun toplum icin buyuk bir eksik ve ciddi bir tehdittir. Kendi tarihi ve kulturel birikimimiz ısıgında, yanlısları duzelterek, eksikleri tamamlayarak, kadının her alanda varlıgını guclendirecek adımları hep birlikte atmamız gerekiyor. Kadına yonelik siddet ve baskının sadece ulkemizin degil, tum dunya kadınların sorunu oldugunu unutmamalıyız. Kadınların, carpık bir anlayısla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, siddete, haksızlıga maruz kalması asla kabul edilemez. Ugradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karsısında kadınların yanında yer almak, hepimiz icin oncelikle insani bir gorevdir."

"Bu mücadelenin en büyük güven kaynağı kadınlar"

Sorunların hak ve adalet temelli bir anlayısla cozume kavusturulması icin toplum olarak hep birlikte gayret gosterilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Gecmisten gelen eksiklerin ve yanlısların hızla duzeltilebilmesi icin de egitimden saglıga, istihdamdan siyasal hayata katılıma kadar her alanda, kadınlarımız icin pozitif ayrımcılık iceren pek cok duzenlemeyi hayata gecirmis oldugumuzu bu vesileyle hatırlatmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bu mucadelede en buyuk guven ve destek kaynagının, Türkiye'ye basarıları ve hizmetleriyle deger katan, gelecege yonelik tehditler karsısında dimdik duran, cesur, ozguvenli ve egitimli kadınlar olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu dusuncelerle siddet kurbanı olan, gorevleri basında katledilen, 15 Temmuz darbe girisimi sırasında yitirdiklerimiz basta olmak uzere milletimizin ozgur ve aydınlık gelecegi icin sehit olan tum kadınlarımızı sukranla yad ediyor, her birine Allahtan rahmet diliyorum.

Canlarından cok sevdikleri cocuklarını, eslerini, babalarını, kardeslerini vatan ugruna topraga veren sehit yakınlarımıza sabır temenni ediyorum. Cennetin ayakları altına serildigi tum annelere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle kadınıyla, erkegiyle tum vatandaslarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Muhabir: Aynur Ekiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber