458 oyla Meclis 22 Temmuz'u kabul etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM, 22 Temmuzda seçime gidilmesini kabul etti. Oylama katılan tüm vekiller kabul oyu verdi.

458 OY İLE KABUL EDİLDİ

13:25 Oylama sonuçları açıklandı. meclis Başkanvekili tarafından yapılan açıklamada Oy sayısının 458 olduğu, ve tüm vekilllerin kabul oyu verdiği belirtildi.

13:26 CHP eleştirdi ama kabul oyu verdi: Cumhuriyet Halk Partisi görüşmeler sırasında eleştirilerde bulunmasına rağmen oylama sırasında kabul oyu verdi.

OYLAMAYA GEÇİLİYOR

13:18 Meclis genel Kurulu oylama geçiyor. Oylama 5 dakika sürecek.

Meclis kararını verdikten sonra 4 mayıs'tan itibaren sonra takvim işleyecek. Vekil olmak isteyen memurların 5 mayısa kadar istifa etmesi gerekiyor. Siyasi paritler 20 mayısa kadar adaylarını gösterecek. Listelere 15 mayısa kadar itiraz edilecek. Bir günlük itiraz hakkı var. 1 Temmuz'da ise kesin aday listesi açıklanacak

ANAVATAN 22 TEMMUZ UYGUN TARİH

12:30 Anavatanlı Gaydalı, erken seçim tarihi için 22 Temmuz'u desteklediklerini söyledi. Gaydalı, halkın Cumhurbaşkanı seçmesi için 2 yıl önce açıklama yaptıklarını ama dikkate alınmadığını söyledi.

22 TEMMUZUN GÖRÜŞÜLMESİ KABUL EDİLDİ

11:40 AKP'nin 22 temmuz önerisinin, Meclis Genel Kurulunda görüşülme önerisi kabul edildi. Şimdi muhalefet ve iktidar görüşlerini açıklıyor. Daha sonra oylama yapılacak

BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

11: 38 Erdoğan Meclise geldi. Erdoğan, genel kurula katılmak için geldiği Meclis'te, CHP'nin Eylül önerisine ilişkin olarak, "Bugün samiyet günüdür. Kimin samimi olarak bugün görüşülecek. Bu tarih uygun en uygun tarihtir, YSK açısından. Zaten Eylülde erken seçim olur mu? Bir ay sonra genel seçim tarihi var." dedi.


AKP Grup Başkanvekili Salih KAPUSUZ konuşuyor

11: 29 Hiç kimse sandıksız demokrasi istemiyor. Milletin vermediği görevlere talip olmayın Hatırlayın bundan önceki koalisyon döneminde sizde dışardaydınız. Bakın onlardan hiçbiri burda yok. Milltetin terazisi böyledirç. İstediğini sandığa gömer istediğini Başbakan yapar.

Cumhurbaşkanlığında tıknma oldu mu? Oldu. Ne yapacam ben? Milletn başka benim gideceğim yer yok. Benim tek sığanacak yerim orasıdır.

24 Haziran için açıklama yaptık. neden. Geçmişteki seçim takvimlerine baktık. Bakınız 1957 yılında 46, 1971 60 günde, 1991 57 günde, 952te 58, 2001'de 89 günde yapılmış. bunları önümüze koyduk. İki ay gözüküyordu. Önerimiz yaptık 24 haziran olarak. Anavatana sordum. Onlar 8 Temmuz olabilir dedi. Başbakan olumlu karşıladı. CHP'ye gittik, takvimi sorduk. "Haluk Koç 24 temmuz uygundur dedi. Ama kuruma sormam gerekiyor dedi."
Akşam Anayasa komisyonu toplandı. Düşüncelerimizi ifade ettim. YSK Başkanı konuştu. aynen şunu söyledi. "Biz bu gelişmeler karşısında saatlerce çalışma yaptık. 22 temmuzdan önce bunu yapayız" dedi. Hem muhalefet hem biz esneklik olabilir mi dedi. YSK Başkanı 80 güne ihtiyaç var dedi. Bunun dışında takvimde oynama yaparsak seçimlerin hukukiliğine gölge düşürürüz.

11: 27 Milletimiz süreci dikkatle takip etmektedir. Yaşanmaması gerekenler şeyler yaşanıyor. meclis Anayasaya göre Cumhurbaşkanı seçmekle görevlidir. Bu tartışma tıkatılmıştır. Öncüleri buradadır. Böyle bir ortamda ben iki yıl önce seçim istedim, arkasında da ben hazır değilim diyorsunuz.

Bir siyasi partinin teşkilanma yapısına baktığınızda, seçim işleri başkanlığı vardır. Kasımda seçim olacaktı. Sizler her gün seçim olsun diye TV TV konuşursunuz. sonra yaza geldi, plaja geldi, gerekçelerinin arkasına sığınmayın.

Millete güvenin, milletin terazisine de çıkmaktan korkmayın.


CHP Konya Milletvekili Atilla KART konuşuyor

11: 24 Cumhuriyet Halk Partisi seçimden kaçmıyor. Önemli olan bunun sağlıklı bir şekilde yapılması... Bakın değerli arkadaşlarım bu konuyu dün komisyonda konuştuk. YSK yetkilileri dün asgari 80 günlük bir süreye ihtiyaç duyduklarını belirttiler. Bakın böyle sağlıklı bir seçim yapmak mümkün mü? Biraz evvel sayın KOÇ ifade etti. 4 Mayıs'ta süreç başlıyor. Memurlar en son 5 Mayıs'ta istifa etmeli.. Bunları konuşmak gerekiyor.

Biz ne yapıyoruz. Önergeryel memurların genel seçimlere katılmasını engelliyoruz. İç anadoluda hasat yapan vatandaşların seçime katılmasını engeliyoruz. Bu durum Akdeniz ve Karadeniz için de geçerli. Katılımı engelliyorsunuz. Sağlıksız bir seçimden kaçmaya davet ediyorum. Bizim için 24 haziran veya temmuz fark etmiyor. Ancak bu kaostor. Seçime katılım oranı düşmektedir.

Bakın 5 Mayısa açıklık getirmelisiniz. Siz "biz kamu görevlilerinin aday olmasını istemiyoruz" diyorsunuz. Popülüzm politikaları yapmayın.

Lütfen sorumlu ve sağdayulu davranın.


CHP Grup Başkanvekili Koç konuşuyor

11: 12 Hepimizin istediği en geniş katılımla, bir meclis oluşmasını istiyoruz. Ve artık bu Meclisin bu kararlardan sonra yasama faaliyetine girişmesi etik değildir. Bu parlamento hükmünü bitirmiştir. Demokrasiyi zorlamayalım. Vatan sağolsun deyip gitmesini bilelim.

11: 11 Seçimin daha erken olmasını istiyoruz. Ama katılımın en üst olacağı noktada olmasını istiyoruz. Yoksa seçimden kaçtı, kaçıyorlar... Bunlar ayıp şeyler.

5 Mayıs Pazar: Karar alınır ise bir olası takvim var. 5 Mayıs itibariyle görevde olanların istifa etmesi gerekiyor.
6 Mayıs Pazar:
Siyasi partilerin takvim bildirmesi gerekiyor. türkiye'de sadece CHP ve AKP yok. Diğer partilere kendi adaylarını tespit yönünden bir süre tanınmalıdır.

11: 09 Kaostan çıkarken yeni kaosa girmeyelim. Katılım düşük olacak, lütfen önerilerinizi gözden geçirin.

11:08 Türkiye'nin koşuları içerisinde uygun bir tarih değil... Çukurova, Karadeniz yayladadır. büyükşehirler tatildedir. Biz sandığı isterken, AKP, adeta, sandığı vatandaştan kaçırmadır.

Şimdi bu takvim geçerli olursa aday olmak isteyen Devlet memurları en geç Cumartesi gününe kadar istifa etmelidir.

Şimdi bakın, kaçma derseniz, benim sizin üslubunuzla cevap veririm. Ben teknik konuşuyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber