Başbakan hakkında suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ Barosu avukatları Yıldırım Aycan ve Bekir Çapar, Başbakan Recep Tayip Erdoğan hakkında ?devletin yargı organlarını aşağılamak ve hakaret' suçu işlediği iddiasıyla Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na birlikte suç duyurusu dilekçesi veren avukat Yıldırım Aycan ve Bekir Çapar, Başbakan Erdoğan'ın eylemine uyan Türk Ceza Kanunu'nun 125/3 ve 301/2 maddeleri uyarınca hakkında adli soruşturma açılarak fezleke düzenlenmesini istedi.

Denizlili iki avukatın suç duyurusunda, ?Şüpheli Anayasa Mahkemesi kararı açıklandıktan yaklaşık bir gün sonra Genel Başkanı bulunduğu partinin grup toplantısında, genel başkan sıfatıyla yaptığı siyasi değerlendirmeler esnasında, Anayasa Mahkemesi'nin açıklamış olduğu kararı eleştiri sınırlarını aşan, hakaret, aşağılayıcı ve hedef gösterici bir üslup içerisinde, ?Anayasa Mahkemesi, bu kararıyla demokrasiye kurşun sıkmıştır. Hukuk katledilmiştir' demek suretiyle Anayasa Mahkemesi'ne ve üyelerine hakaret etmiştir. Demokrasilerde mahkeme kararlarının da eleştirilmesi doğaldır. Ancak şüphelinin sözleri eleştiri sınırlarını aşmakta, suçlama ve hedef gösterici nitelik arz etmektedir. Yakın tarihte bu tip davranışların acı sonuçları Danıştay'a yapılan menfur saldırı ile ortaya çıkmıştır. Şüpheli Türkiye Cumhuriyeti'ndeki siyasi ve hukuki konumu gereği sorumlu bir davranış içerisinde bulunmak zorundadır. Üzülerek görmekteyiz ki, şüpheli sorumluluğunun gereklerini yerine getirmemektedir. Bu ülkenin sorumlu ve hukuka saygılı yurttaşları olarak suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldık? ifadelerine yer verildi.

Bekir Çapar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ni aşağılayıp hakaret ettiğini, bu nedenle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Türk Ceza Kanunu'nun hakaret suçunu düzenleyen 125. maddesi üç aydan iki yıla kadar hapis ve idari para cezası, Türklüğü, cumhuriyeti, devleti ve kurumlarını aşağılama suçunu düzenleyen 301. maddesi ise altı aydan iki yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber