İldeki tüm bürokratlara FETÖ'cü diyen çete çökertildi

Mersin'deki, yargı ve emniyet yetkililerine sosyal medya üzerinden 'FETÖ'cü şahıslara işlem yapmıyorlar' diye iftira atan çeteye R10 şubesi darbe vurdu.

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 16 Mart 2018 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İldeki tüm bürokratlara FETÖ'cü diyen çete çökertildi

Mersin'deki, yargı ve emniyet yetkililerine sosyal medya üzerinden 'FETÖ'cü şahıslara işlem yapmıyorlar' diye iftira atan çeteye R10 şubesi darbe vurdu.

KENAN BUTAKIN/İSTANBUL

Mersin'deki, yargı ve emniyet yetkililerine sosyal medya üzerinden 'FETÖ'cü şahıslara işlem yapmıyorlar' diye iftira atan çeteye R10 şubesi darbe vurdu. 17-25 Kumpasları sonrası kurulan R10 Büro polislerinden H.D. iddianamedeki ifadesinde paralel örgütün kendisini de daha önce 'uyuşturucu kaçakçısı' diye dinlediğini söyledi.

Mersin'de, il emniyet müdürü, cumhuriyet başsavcısı ve cumhuriyet savcılarına hakaret eden M.G. ve dört şüpheli şahıs için dava açıldı. FETÖ ile irtibatlı şahıslara işlem yapılmıyor şeklinde iftira ve hakaretlere imza attığı iddia edilen şüphelilere, 'iftira, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek ve kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret' suçlamaları yöneltildi. Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tanık olarak ifadesi alınan bir emniyet görevlisi de dikkat çeken bilgiler verdi. Meslek hayatı boyunca FETÖ'nün emniyet mensuplarıyla mücadele ettiğini söyleyen polis memuru H.D. 17/25 Aralık sürecinde örgütün usulsüz dinlemelerle kendisini dinlediğini söyledi. Dinlemenin dayanağının da uyuşturucu kaçakçılığı olarak kurgulandığını kaydeden H.D., "Hiç tanımadığım sonradan dava dosyasından öğrendiğim Afyonkarahisarlı olan ve Venezuela'da uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hüküm giymiş V.Ö. isimli kişiyle beni irtibatlandırdıkları ortaya çıktı" dedi.

17/25 Aralık süreci sonrasında FETÖ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve üyelerinin tespiti amacıyla kurulan R10 (BÜRO) Amirliği'nin kurulmasında yer aldığını da söyleyen H.D. ,"O dönem yapılacak olan seçimleri hükümetin kaybedeceği ve bu örgütün tekrar başa geleceğini, ayrıca bu örgüt ile mücadele eden herkesin bir gün yargılanacağı, cezaevine gireceğini düşünen çok sayıda personel bulunuyordu. Şubede görevli bu personel bırakın örgütle mücadelede yer almayı, yer alanların da önünü kesmeye çalışarak diğer personele psikolojik baskı yapıyordu. Biz 3 arkadaş başta emniyet teşkilatı ve özellikle istihbarat şube içerisinde yer alan kripto FETÖ'cüler ile birlikte tüm Mersin yapılanmasını deşifre ederek 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi ve sonrasında yapılan bütün operasyonların zeminin hazırladık" bilgisini verdi. H.D. ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan FETÖ operasyonunda hatalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber