Anavatan Viranşehir ilçe teşkilatı istifa etti

Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAVATAN Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile aynı safta yer almasına parti tabanından gelen tepki istifaları devam ediyor. Parti yönetiminin tutumuna bir tepki de Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinden geldi.

İlçe Teşkilatı Başkanı ve ANAVATAN Partisi'nin ilçedeki kurucusu Halil Milli ve yönetimdeki 20 arkadaşı, durumu protesto etmek amacı ile partilerinden istifa etti.

Resmi dilekçeyi imzalayarak ANAVATAN Genel Merkezi'ne fakslayan Milli, Partisinin Özal'lı günlerini özlediğini belirterek, Genelbaşkan Erkan Mumcu'nun Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birlikte hareket etmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

İlçedeki dernek binasından Anavatan Partisi'nin tabelasını indiren Partililer, tepkilerini ancak bu şekilde gösterebildiklerini aktardı.

Milli "ANAVATAN'ı Viranşehir'de biz kurduk. Özal'dan bu yana bu partideyim. Ama gelinen noktada Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı seçiminde takındığı tavrı tasvip etmiyoruz. ANAVATAN yönetimi CHP'nin oyununa gelmiştir. Bu yönetim bizi CHP'nin ayakları altında bırakmıştır. Partinin Özal gibi bir genel başkana ihtiyacı varken sol partilerle ittifak yapan bir genel başkan getirildi. Kimse kusura bakmasın biz Özal'ın Anaplıları olarak bu işte yokuz. Yolları açık olsun. İstifamızı fakslıyoruz. Levhamızı bağrımıza basacağız ve o levha bize Özal'ın hatırası olarak kalacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber