Havutlu Belediye Başkanı tutuklandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu Belde Belediye Başkanı Mesut Ekici, 10 yaşındaki İlköğretim Okulu öğrencisi Rıdvan Kopal'ın tabancayla öldürülmesi olayı ile ilgili göz altına alındı.

9 Şubat 2007'de kaçak içkinin ele geçirildiği Ekici'nin oğluna ait bağ evinin yanında oyun oynarken sıkılan kurşunlardan sırtından vurulduğu iddia edilen Kopal, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Kopal ailesinin iddiasına göre cinayet Belediye Başkanı Mesut Ekici'nin adamları tarafından işlendi.

Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Ekici, böyle bir olaya ne kendisi ve ne de adamlarının karışabileceğini ileri sürmüştü. Ekici, cinayetin işlendiği oğluna ait bağ evinin 1 aydır kullanılmadığını öne sürmüştü.

Cinayetle ilgili ifadeleri alınmak üzere jandarma ekipleri tarafından göz atlına alınan Belediye Başkanı Mesut Ekici ve olaya adı karışan S.Ş. Adana Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet Savcısı'nın cinayetle ilgili telefon kayıtlarından hareket ederek Ekici ve S.Ş.'nin savunmalarını aldığı öğrenildi. Bu arada Ekici'nin yakınları görüntü ve fotoğraf çekmek isteyen basın mensuplarını tehdit etti.

Ekici, 2004 yerel seçimlerinde 487 seçmenin adını sahte belgelerle seçim kütüklerinden sildirmekten suçlu bulunarak bir yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına mahkûm edilmişti.

Ayrıca hakkında zimmet ve görevi kötüye kullandığı ididiasıyla 27 yıla kadar hapis cezası istenen Mesut Ekici, beldedeki 10 yaşındaki çocuğun ölümünden sonra Ak Parti'den ihraç edilmişti.

Cinayet' ve ?Delilleri yok etme' suçlamasıyla gözaltına alınan Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı Havutlu Beldesi Belediye Başkanı Mesut Ekici ile arkadaşı Sarcan Şimşir, sorgulamalarından sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber