Eğitim kurumlarındaki kadın yönetici oranı %7

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 20:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, atama yetkisi Milli Eğitim Bakanlığına ait olan eğitim kurumlarında 120 kadının eğitim kurumu müdürü olarak görev yaptığını, bunun erkek yöneticilere oranının ise yüzde 7 olduğunu kaydetti.

Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile milli eğitim müdürlüklerindeki kadın yöneticilerine ilişkin soru önergesini cevaplandırdı.

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında 144 kadın yöneticinin görev yaptığını, bunun da erkek yöneticilere oranının yüzde 21.7 olduğunu bildiren Çelik, Bakanlığa ait eğitim kurumlarında ise 120 kadının eğitim kurumu müdürü olarak çalıştığını, bunların erkek müdürlere oranının ise yüzde 7 olduğunu kaydetti.

Bakan Çelik, atama yetkisi valiliklerde bulunan eğitim kurumu müdürlerinden bin 873'ü, müdür başyardımcılarından 369'u, müdür yardımcılarından ise 3 bin 302'si olmak üzere toplam 5 bin 544 kadının yönetici olduğunu, bunların erkek yöneticilere oranının ise yüzde 9.98 olduğunu bildirdi.

3 Kasım seçimlerinden önce Milli Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde 146 kadın yöneticinin görev yaptığını belirten Çelik, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yönetici olarak görev yapan 22 kadın yöneticinin 3 Kasım 2002'de emekliye ayrıldığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, şöyle devam etti:

?3 Kasım 2002 tarihinden bugüne kadar eğitim kurumu müdürlüklerine sınavla atama yapılmamış olup sınava girip başarılı olan müdür yardımcılıklarına ise valiliklerce atama yapılmaktadır. Seçimden sonra Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görev yapan 16 kadın yönetici görevinden alınmış, bunlardan 12'si yargı kararı gereği görevlerine iade edilmiştir.

Diğer taraftan, atama yetkisi Bakanlığımızda bulunan eğitim kurumu yöneticilerinden 8 bayan müdürlük görevinden alınmış, bunlardan 5'i yargı kararı gereğince yeniden müdürlük görevine iade edilmiştir. Bakanlığımıza bağlı her türlü eğitim kurumuna yönetici atamaları ile ilgili mevzuatı uyarınca yapılmakta olduğundan, mevcut düzenlemelerde bayanların yönetici olmalarını engelleyen herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber