Avrupa Konseyi Eğitim Zirvesi'nden ?hoşgörü' çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Mayıs 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Avrupa Konseyi'nin en önemli sloganının ?Çokluk içinde birlik' olduğunu belirterek, Avrupa Konseyi Eğitim Bakanları Konferansı'nın, bu sloganın ve fikrin ruhuna uygun şekilde gerçekleştiğini bildirdi. Ceylan Otel'de düzenlenen 22. Avrupa Konseyi Eğitim Bakanları Konferansında konuşan Çelik, Avrupa Konseyinin en önemli sloganının ?Çokluk içinde birlik' olduğunu kaydederek ?Avrupa Konseyi Eğitim Bakanları Daimi Konferansında bu sloganın, bu fikrin ruhuna uygun bir toplantı gerçekleşti. Tolerans, hoşgörü, diyalog kelimeleri, bu konferans sırasında en çok kullanılan ve üzerinde vurgu yapılan kelimeler oldu' dedi.

BİRBİRİMİZDEN ÖĞRENMEK

ÇELİK toplantıda ?Avrupa değerlerinde buluşmak, evrensel değerlerde buluşmak' ifadesinin ortaya çıktığını dile getirerek, ?Ortak bir dilin kullanılmaya başlanmış olması ve bunun yüzde 99 oranında kabul görmüş olması da insanlık ve Avrupa'nın geleceği açısından son derece önemlidir' diye konuştu. Çelik, ?birbirimizden öğrenmek' kavramının en çok tekrarlanan ifadelerden biri olduğunu dile getirerek, ?Birbirimizden öğrenmek ve birbirimizin tecrübesini paylaşmak, insanların yaşamış olduğu acıların tekerrür etmemesi için, tekrar aynı hatalara düşülmemesi için ne türlü tedbirlerin alınması gerektiği ele alındı' dedi.

SONUÇ BİLDİRGESİ

AVRUPA Konseyinin 58. yıl dönümüne rastlayan toplantıda, 49 devletin eğitim bakanları tarafından daha insancıl, daha adil bir toplum içerisinde herkes için kaliteli bir eğitime katılma ve hayat boyu sürecek öğrenimin önemi vurgulandı. Toplantıda, eğitim engeli ortadan kaldırılarak toplum üyelerinin tümünün faal olarak eğitime katılmasının teşvik edilmesi, uluslararası anlaşmalara uygun olarak çocuk haklarının sağlanması kararları alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber