Polise ?imaj' uyarısı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 06 Mayıs 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL - ?Kolluk Kuvvetleri Açısından TCK-CMK Semineri? Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu'nda yapıldı. Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği seminerde akademisyenler, polis ve avukatlar konuşmacı olarak yer aldı. Ceza hukukçusu Prof. Dr. Feridun Yenisey, mesleğe başlayacak polis memuru adaylarına; ?Sizler önce çevik kuvvette görevlendirileceksiniz. Yetkilerinizi kullanırken çok şefkatli olun? dedi.

Kolluğun kendi yetkilerini bilmesi ve tam tatbik etmesinin de ayrı bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yenisey, ?1 Mayıs günü İstanbul'a yönelik bir büyük tehlike söz konusu idi. Kolluk güçleri bu büyük tehlikeyi önlemek için Türkiye'nin birçok yerlerinden gelerek güçlü tedbir aldılar ve büyük tehlike önlenmiş oldu. Sizler mezun olarak önce çevik kuvvette görevlendirileceksiniz. Yetkilerinizi kullanırken çok şefkatli olun. Zor kullanmak zorunda kalsanız bile, olumsuz polis imajı bırakacak davranışlardan sakının? diye konuştu.

Eğitimin önemi

Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Yüksel Çarhacıoğlu ise, ulusal ve uluslararası düzeyde seminerlerle yeni çıkan yasaların personele öğretilmesi için çalışmalar yapıldığını anlattı. Müdür Çarhacıoğlu, ?Polis eğitimi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de genel eğitimin dışında tutulmuştur. Polis için sıradan bir eğitim almak yeterli değil, iyi eğitilmiş olmak gerekir. İyi eğitilmeyen personelin toplumu faydadan çok zarara soktuğu muhakkaktır. Polis Yüksek Öğrenim Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle beraber polis okulları yüksek okula dönüştürüldü. Bu yeni yapılanmayla birlikte hukuk dersleri, halkla ilişkiler, toplum psikolojisi, davranış bilimleri, Türk dili gibi dersler okutulmaya başlanmıştır. Meslek dersleri de günün şartlarına göre yeniden değerlendirilmektedir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber