Öğretmenlerden tabutlu eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesi, ataması yapılmayan öğretmenler için tabutlarla ''Buyurun Cenaze Namazına'' adlı eylem yaptı.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eyleme, Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmeler ile atama bekleyen öğretmen adayları katıldı.

Atamasının 7 yıldır yapılmadığını anlatan Levent Kaya ''Benim gibi atama bekleyen 200 bin öğretmen adayı, hükümetten ilgi bekliyor. Biz atamamız yapılmadığı için artık umutlarımızı kaybettik ve resmen mezara gömüldük. Sorunlarımızı 4 aydan beri farklı dillerle anlatmaya çalışıyoruz'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk de yaptığı açıklamada, 4 aydan beri atama bekleyen öğretmen adayları için değişik anlatımlarda eylem düzenlediklerini ancak hükümetin bu eylemleri görmezden geldiğini söyledi.

Ali İhsan Öztürk, üzerinde ''Hükümet'' ve ''Öğretmen Adayı'' yazılı tabutlar önünde cenaze namazı kıldırdı.

Üzerinde ''Hükümet'' yazılı tabutun arkasında cemaat olmaması dikkat çekti. Üzerinde ''Öğretmen Adayı'' yazılı tabut, kılınan cenaze namazından sonra bir süre Cumhuriyet Meydanı'nda dolaştırıldı. Öğretmen adayları tarafından taşınan tabut eylemcilerin elinden kayıp düşerken son anda tutulması, eyleme katılanların ''aman cenazeyi düşürmeyin'' esprilerine neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber