Türkiye şampiyonu karateci, ayakkabı boyacılığı yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karate ve tekvandoda 4 Türkiye şampiyonluğu bulunan eski sporcu Sezgin Dereli, İzmir'in Karaburun ilçesinde geçimini ayakkabı boyacılığıyla sağlıyor.

AA muhabirinin görüştüğü 48 yaşındaki eski şampiyon Dereli, 1977 yılında başladığı spor kariyerinde İzmir Bölge birincilikleri, sayısız yarışmada derecelerin yanı sıra, 4 de Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu bildirdi.

Hem karate hem de tekvando alanlarında çalıştığını ifade eden Dereli, 76 kiloda tekvando 1978 ve 1979, karatede ise 1981 ve 1982 yıllarında ikişer Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu anlattı.

Dereli, 1986 yılında kick boksta dünya şampiyonu olan Yılmaz Helvacıoğlu'nun 16 yıl antrenörlüğünü yaptığını da belirterek, uzun yıllar yine aynı branşta mücadele eden Güney Koreli Seyfettin Kimdogma'yla birlikte çalıştığını söyledi.

Dereli, Aktif spor hayatının sona ermesinin ardından, antrenörlük yaptığı dönemde gerekli maddi koşulları sağlayamadığını şu anda da Karaburun'un Bozköy Köyünde ayakkabı boyacılığından elde ettiği gelirle yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Yaşadığı ekonomik sıkıntıların ve içinde bulunduğu zor koşulların kendisini çok üzmediğini ifade eden Dereli, "en büyük üzüntü kaynağının bir sporcu olarak hayalini gerçekleştirememiş olması" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hep bir spor okulum olmasını hayal ettim. Bu, sporculuk yaptığım dönemlerden başlayarak en büyük hayalim oldu. Hem birikimlerimi aktarabilmemi hem de sporun içinde olmamı sağlayacak bir hayaldi bu.

Maddi koşullarım elverseydi, bunu yapmayı çok arzu ederdim. Tek üzüntüm, pişmanlığım, hayal kırıklığım budur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber